Mandag: Brokkoli-spinatsuppe med reker
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
2 fedd hvitløk
1 løk
2 bakepoteter
1 brokkoli
1 ss olivenolje til steking
1,2 liter grønnsakbuljong
75 g fersk babyspinat
1 ½ dl kremfløte
1 bunt bladpersille
salt og pepper
1 ts sitronsaft
Topping
1 kg reker
1 sitron
Til servering
1 bunt fersk dillbrød
1. Skrell hvitløk og løk, og skjær begge deler i små terninger. Skrell potetene, og kutt dem i grove biter. Skyll brokkolien, og skjær den i buketter. Skrell brokkolistokken, og kutt den i grove terninger.
2. Stek løk og hvitløk i olje i en gryte til de er myke. Tilsett poteter og terninger av brokkolistokken, hell over grønnsakbuljongen, og la det koke under lokk i 15 minutter. Tilsett brokkolibukettene, og kok i ytterligere 10 minutter.
3. Skyll og tørk spinaten, og ha den i gryten sammen med kremfløten, og la det koke i 3 minutter. Skyll og plukk persillen, og ha den i suppen. Bruk en stavmikser direkte i gryten for å mose suppen til den får en jevn konsistens. Smak suppen til med salt, pepper og litt sitronsaft.
4. Topping: Legg rekene i en skål, og server dem sammen med sitronbåter.
5. Servering: Server suppen med reker, sitron, plukket dill og brød.


Unngå denne vanlige kjøttdeig-tabben
Tirsdag: Cannelloni med tomater, sopp og urter
4 personer
Tid: 35 min
Steketid: 25 min
Ingredienser
Fyll
1 rødløk
2 fedd hvitløk
250 g sjampinjong
1 squash
1 paprika
3 ss tomatpuré
1 ss olivenolje til steking
1 ss smør til steking
Cannelloni
250 g ferske lasagneplater
250 g cherrytomater
5 dl tomatsaus
½ dl hvitvin (eller rødvin)
100 g oliven
½ potte fersk oregano
Til servering
parmesan
½ potte fersk oregano
1. Fyll: Hakk løk og hvitløk. Rens soppene, og hakk dem grovt. Skyll squashen, og riv den grovt. Skyll paprikaen, og skjær den i terninger. Stek løk, hvitløk og sopp i olje og smør i en panne i 2–3 minutter. Tilsett squash og paprika, og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett tomatpuré, og krydre med salt og pepper.
2. Forvarm ovnen til 185°. Skjær lasagneplatene i store stykker, ca. 10 × 12 cm. Legg et par spiseskjeer fyll på midten av pastastykkene, og rull dem sammen. Skjær hver rull i 2 stykker, slik at de er 5–6 cm lange. Skyll cherrytomatene, og skjær dem i halve. Ha det resterende fyllet i bunnen av en ildfast form (eller en stekepanne som tåler å stå i ovnen). Legg cannellonirullene oppå, og fordel cherrytomater over. Hell tomatsaus og hvitvin over, og topp med oliven og oregano. Sett formen i ovnen i 20–25 minutter, til pastaen er mør.
3. Servering: Server cannelloni med ferskrevet parmesan og oregano.

Onsdag: Pad kra pao
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
200 g grønne bønner
3 fedd hvitløk
1 bunt vårløk
1 rød chili
1 lime
1 potte fersk mynte
½ bunt eller potte thaibasilikum
400 g kyllingkjøttdeig
1 ½ dl kyllingbuljong
1 ss fiskesaus
1 ½ ss østerssaus
1 ss tamarind
Tilbehør
kokt ris
1. Plukk av endene på bønnene, og skjær dem i mindre biter. Skrell hvitløkfeddene, og skjær dem i tynne skiver. Skyll vårløk og chili, og finhakk begge deler. Del limen i båter, og plukk bladene av mynte og basilikum.
2. Stek kyllingkjøttet i en varm wok i 4–5 minutter. Tilsett bønnene og hvitløken, og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett halvparten av vårløken, litt chili, buljong, fiskesaus og østerssaus, og la det småkoke i 2–3 minutter. Smak til med tamarind og litt limesaft, og vend raskt inn litt mynte og basilikum.
3. Servering: Anrett ris i dype tallerkener, og ha pad kra pao over. Topp med resten av vårløken, chili og urtene.


Deilig pai til store og små!
Torsdag: Sprø salat med grillkrydrete koteletter
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
Grillkoteletter
2 svinekoteletter
salt og pepper
1 ½ ts grillkrydder
1 ss olivenolje til steking
1 ts honning
Salat
50 g rucola
1 agurk
2 avokadoer
½ spisskål
salt
1/4 ts sukker
1 potte basilikum
1 sitron
3 ss olivenolje
2 ss eplesidereddik
½ dl gresskarfrø
Til servering
brød

Trenger du middagstips? Her har du en fiks ferdig middagsmeny!
1. Grillkrydrete koteletter: Skjær svinekotelettene i mindre biter, og legg dem i en bolle. Krydre med salt, pepper og grillkrydder. Stek bitene i olje i en panne i 3–4 minutter. Krydre med ekstra grillkrydder, og vend dem med honning.
2. Salat: Skyll og tørk rucolaen. Skyll agurken, og skjær den i skiver. Del avokadoene, fjern steinen, og skjær avokadokjøttet i skiver. Skyll kålen, strimle den fint, og legg den i en bolle. Dryss litt salt og sukker over kålen, og masser den lett med hendene. Ha i rucola, agurk, basilikumblader, sitronsaft, olje og eddik, og bland godt. Rist gresskarfrøene i en tørr panne til de popper lett.
3. Servering: Legg salaten på et stort fat, og topp med grill-krydret svinekjøtt, avokado og gresskarfrø. Server med brød.

Fredag: Soppburger med feta
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
½ ts balsamicoeddik
salt og pepper
4 portobellosopper
1/4 potte fersk timian
2 hjertesalater
50 g rucola
4 tomater
1 rødløk
100 g feta
4 burgerbrød (for eksempel brioche)
Til servering
chilisaus
ev. aioli
1. Skrell og hakk hvitløkene fint, og rør dem sammen med olje, eddik, salt og pepper i en skål. Rens soppene, pensle dem med hvitløkolje, og dryss litt plukket timian over.
2. Grill soppene i en varm panne i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
3. Skyll salatene, del dem i grove blader. Skyll og tørk rucolaen. Skyll tomatene, og skjær dem i tynne skiver. Skrell rødløken, og skjær den i tynne skiver. Bryt fetaosten i mindre biter. Varm burgerbrødene i ovnen.
4. Servering: Fyll burgerbrødene med salat, grillet portobellosopp, tomat, løk, feta og rucola. Server med chilisaus, og smør eventuelt brødene med aioli. Server umiddelbart.
