Matplan:

Trenger du middagstips? Her har du en fiks ferdig ukesmeny!

Gode retter for hele familien.

MATPLAN: Soppburger med feta. FOTO: Columbus Leth
MATPLAN: Soppburger med feta. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Brokkoli-spinatsuppe med reker

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 fedd hvitløk
1 løk
2 bakepoteter
1 brokkoli
1 ss olivenolje til steking
1,2 liter grønnsakbuljong
75 g fersk babyspinat
1 ½ dl kremfløte
1 bunt bladpersille
salt og pepper
1 ts sitronsaft

Topping
1 kg reker
1 sitron

Til servering
1 bunt fersk dillbrød

1. Skrell hvitløk og løk, og skjær begge deler i små terninger. Skrell potetene, og kutt dem i grove biter. Skyll brokkolien, og skjær den i buketter. Skrell brokkolistokken, og kutt den i grove terninger.
2. Stek løk og hvitløk i olje i en gryte til de er myke. Tilsett poteter og terninger av brokkolistokken, hell over grønnsakbuljongen, og la det koke under lokk i 15 minutter. Tilsett brokkolibukettene, og kok i ytterligere 10 minutter.
3. Skyll og tørk spinaten, og ha den i gryten sammen med kremfløten, og la det koke i 3 minutter. Skyll og plukk persillen, og ha den i suppen. Bruk en stavmikser direkte i gryten for å mose suppen til den får en jevn konsistens. Smak suppen til med salt, pepper og litt sitronsaft.
4. Topping: Legg rekene i en skål, og server dem sammen med sitronbåter.
5. Servering: Server suppen med reker, sitron, plukket dill og brød.

Gjør hverdagssuppen ekstra festlig med en haug med reker til. FOTO: Columbus Leth
Gjør hverdagssuppen ekstra festlig med en haug med reker til. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Cannelloni med tomater, sopp og urter

4 personer
Tid: 35 min
Steketid: 25 min

Ingredienser
Fyll
1 rødløk
2 fedd hvitløk
250 g sjampinjong
1 squash
1 paprika
3 ss tomatpuré
1 ss olivenolje til steking
1 ss smør til steking

Cannelloni
250 g ferske lasagneplater
250 g cherrytomater
5 dl tomatsaus
½ dl hvitvin (eller rødvin)
100 g oliven
½ potte fersk oregano

Til servering
parmesan
½ potte fersk oregano

1. Fyll: Hakk løk og hvitløk. Rens soppene, og hakk dem grovt. Skyll squashen, og riv den grovt. Skyll paprikaen, og skjær den i terninger. Stek løk, hvitløk og sopp i olje og smør i en panne i 2–3 minutter. Tilsett squash og paprika, og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett tomatpuré, og krydre med salt og pepper.
2. Forvarm ovnen til 185°. Skjær lasagneplatene i store stykker, ca. 10 × 12 cm. Legg et par spiseskjeer fyll på midten av pastastykkene, og rull dem sammen. Skjær hver rull i 2 stykker, slik at de er 5–6 cm lange. Skyll cherrytomatene, og skjær dem i halve. Ha det resterende fyllet i bunnen av en ildfast form (eller en stekepanne som tåler å stå i ovnen). Legg cannellonirullene oppå, og fordel cherrytomater over. Hell tomatsaus og hvitvin over, og topp med oliven og oregano. Sett formen i ovnen i 20–25 minutter, til pastaen er mør.
3. Servering: Server cannelloni med ferskrevet parmesan og oregano.

Med en pakke ferske lasagneplater kan du enkelt trylle fram et ekte italiensk måltid. FOTO: Columbus Leth
Med en pakke ferske lasagneplater kan du enkelt trylle fram et ekte italiensk måltid. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Pad kra pao

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
200 g grønne bønner
3 fedd hvitløk
1 bunt vårløk
1 rød chili
1 lime
1 potte fersk mynte
½ bunt eller potte thaibasilikum
400 g kyllingkjøttdeig
1 ½ dl kyllingbuljong
1 ss fiskesaus
1 ½ ss østerssaus
1 ss tamarind

Tilbehør
kokt ris

1. Plukk av endene på bønnene, og skjær dem i mindre biter. Skrell hvitløkfeddene, og skjær dem i tynne skiver. Skyll vårløk og chili, og finhakk begge deler. Del limen i båter, og plukk bladene av mynte og basilikum.
2. Stek kyllingkjøttet i en varm wok i 4–5 minutter. Tilsett bønnene og hvitløken, og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett halvparten av vårløken, litt chili, buljong, fiskesaus og østerssaus, og la det småkoke i 2–3 minutter. Smak til med tamarind og litt limesaft, og vend raskt inn litt mynte og basilikum.
3. Servering: Anrett ris i dype tallerkener, og ha pad kra pao over. Topp med resten av vårløken, chili og urtene.

Ikke la deg skremme av navnet! Dette er rett og slett lynstekt kylling med smak av thailandsk gatekjøkken. Tips! Denne retten kan også lages med kjøttdeig av svin. FOTO: Columbus Leth
Ikke la deg skremme av navnet! Dette er rett og slett lynstekt kylling med smak av thailandsk gatekjøkken. Tips! Denne retten kan også lages med kjøttdeig av svin. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Sprø salat med grillkrydrete koteletter

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
Grillkoteletter

2 svinekoteletter
salt og pepper
1 ½ ts grillkrydder
1 ss olivenolje til steking
1 ts honning

Salat
50 g rucola
1 agurk
2 avokadoer
½ spisskål
salt
1/4 ts sukker
1 potte basilikum
1 sitron
3 ss olivenolje
2 ss eplesidereddik
½ dl gresskarfrø

Til servering
brød

1. Grillkrydrete koteletter: Skjær svinekotelettene i mindre biter, og legg dem i en bolle. Krydre med salt, pepper og grillkrydder. Stek bitene i olje i en panne i 3–4 minutter. Krydre med ekstra grillkrydder, og vend dem med honning.
2. Salat: Skyll og tørk rucolaen. Skyll agurken, og skjær den i skiver. Del avokadoene, fjern steinen, og skjær avokadokjøttet i skiver. Skyll kålen, strimle den fint, og legg den i en bolle. Dryss litt salt og sukker over kålen, og masser den lett med hendene. Ha i rucola, agurk, basilikumblader, sitronsaft, olje og eddik, og bland godt. Rist gresskarfrøene i en tørr panne til de popper lett.
3. Servering: Legg salaten på et stort fat, og topp med grill-krydret svinekjøtt, avokado og gresskarfrø. Server med brød.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Soppburger med feta

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
½ ts balsamicoeddik
salt og pepper
4 portobellosopper
1/4 potte fersk timian
2 hjertesalater
50 g rucola
4 tomater
1 rødløk
100 g feta
4 burgerbrød (for eksempel brioche)

Til servering
chilisaus
ev. aioli

1. Skrell og hakk hvitløkene fint, og rør dem sammen med olje, eddik, salt og pepper i en skål. Rens soppene, pensle dem med hvitløkolje, og dryss litt plukket timian over.
2. Grill soppene i en varm panne i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
3. Skyll salatene, del dem i grove blader. Skyll og tørk rucolaen. Skyll tomatene, og skjær dem i tynne skiver. Skrell rødløken, og skjær den i tynne skiver. Bryt fetaosten i mindre biter. Varm burgerbrødene i ovnen.
4. Servering: Fyll burgerbrødene med salat, grillet portobellosopp, tomat, løk, feta og rucola. Server med chilisaus, og smør eventuelt brødene med aioli. Server umiddelbart.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer