Mandag: Sei med ovnsbakt ratatouille
4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 25 min
Ingredienser
600 g sei
3 fedd hvitløk
½ potte timian
1 ss olivenolje til steking
2 ss smørsalt og pepper
Ratatouille
2 auberginer
3 ss olivenolje til steking
salt og pepper
2 rødløk
1 squash
1 paprika
1 ss olivenolje
1 ts eddik
250 g cherrytomater
½ potte timian
Til servering
1 sitronbrød
ev. pesto
Slik gjør du
1. Ratatouille: Skyll auberginene, og skjær dem i terninger. Stek terningene godt i olje på en panne i 4–5 minutter, til de er gylne. Krydre med salt og pepper. Skru ovnen på 200°. Skrell rødløkene, og skjær dem i båter. Skyll squash og paprika, og skjær begge deler i mindre terninger. Bland aubergine, rødløk, squash og paprika i en ildfast form. Vend grønnsakene i litt olje, og krydre med eddik, salt og pepper. Tilsett cherrytomater og timian til slutt. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til alt er mørt og fint og gyllent.
2. Sei: Skjær fisken i porsjonsbiter. Skrell hvitløkfeddene, og skjær dem i tynne skiver. Plukk timian. Stek fisken i olje på en panne i 2–3 minutter på hver side. Tilsett hvitløk, timian og smør når du vender fisken, og krydre med salt og pepper.
3. Servering: Ta ratatouillen ut av ovnen, og legg de stekte fiskestykkene oppå, sammen med sitronbåter. Server med brød og eventuell grønn pesto.


Kokk deler de vanligste matlagingstabber
Tirsdag: Rødbetsuppe med kål, bacon og pepperrot
4 personer
Tid: 25 min
Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKOIngredienser
1 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
800 g rødbeter
1 bakepotet
1 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje til steking
1 liter kyllingbuljong eller vann
1 ss smør
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Topping
½ savoykål
2 fedd hvitløk
200 g bacon i hele biter
2 ss revet pepperrot
salt og pepper
Til servering
2 dl crème fraîche, 18 %brød
Slik gjør du
1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrøtter, rødbeter og bakepotet, og skjær alt i grove biter. Skrell og riv ingefær fint. Stek løk og hvitløk møre i en gryte med litt olje. Tilsett gulrøtter, rødbeter og potet, og hell over buljong eller vann, så det dekker. La det småkoke under lokk i ca. 15 minutter, til alt er godt mørt.
2. Topping: Skyll savoykålen, og skjær den i tynne strimler. Skrell og hakk hvitløkenefint. Skjær baconet i små terninger, og stek dem i ca. 15 minutter på en pannetil de er gylne og sprø. Ta baconterningene av pannen, og legg dem på tørkepapir. Hell av det meste av fettetfra pannen, og stek savoykålen i det resterende fettet i 3–4 minutter, til kålen er mør. Tilsett hvitløk, og smak til med revet pepperrot, salt og pepper. Legg en klatt kaldt smør i suppen, og kjør den glatt med en stavmikser direkte i gryten. Smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Servering: Anrett rødbetsuppen i dype tallerkener, og tilsett savoykål, bacon og crème fraîche helt til slutt. Server med brød til.


Stadig flere finner dette i klementinene
Onsdag: Karristekt kylling med ris, kokos og grønt
4 personer
Tid: 25 min
Ingredienser
2 kyllingbrystfileter, ca. 300 g
1 ss olivenolje til steking
1 ½ ts karri
1 ss tamarind
Ris og grønnsaker
300 g jasminris
3 gulrøtter
½ bunt vårløk
1 potte koriander
1 ss tamarind
1 lime
salt og pepper
Til servering
4 ss kokosmel
koriander
1 lime
Slik gjør du
1. Ris og grønnsaker: Kok risen etter anvisning på pakken. Skrell gulrøttene, og skjær dem i strimler. Skyll og hakk vårløkene fint. Plukk korianderen. Vend gulrotstrimlene med vårløk, tamarind, sesamolje, limesaft, salt og pepper i en skål.
2. Karristekt kylling: Skjær kyllingfiletene i strimler, og stek dem i olje på en panne i 3–4 minutter. Dryss over littkarri, og stek i ytterligere2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Ta pannen av varmen, og drypp kjøttet med tamarind.
3. Servering: Anrett ris i skåler, og tilsett gulrøtter, vårløk og karrikylling. Dryss over litt kokosmel og fersk koriander, og server med limebåter.


Dette sopptrikset sparer deg for tid
Torsdag: Potetpizza med chilitopping og salat
4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 12 min
Ingredienser
2 bakepoteter
2 pakker fullkornpizzadeig
100 g kremost naturell
2 stilker rosmarin
150 g revet mozzarella
Salat med mozzarella
2 hjertesalater
1 rødløk
250 g cherrytomater
2 mozzarellakuler
2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
pepper
Til servering
1 rød chili
1 potte basilikum
100 g svarte oliven
Slik gjør du
1. Skru ovnen på 200°.Skrubb potetene, og skjær dem i papirtynne skiver, gjerne på et mandolinjern. Rull ut pizzabunnene på 2 stekeplater dekket med bakepapir. Smør hver pizzabunn med kremost, og fordel potetskiver, rosmarin og revet ost oppå. Stek pizzaene i ovnen i 10–12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
2. Salat med mozzarella: Del hjertesalatene i grove biter. Skrell rødløken, og skjær den i tynne båter. Skyll cherrytomatene, og skjær dem i to. Del mozzarellakulene i mindre biter. Bland salat, rødløk og tomater i en salatskål, og vend dem i litt olje og eddik. Topp med mozzarella og nykvernet pepper.
3. Servering: Skyll chilien, og hakk den fint. Plukk basilikumen. Til slutt tilsettes chili, basilikum og oliven på de ferdigstekte pizzaene, og server med salaten til.


Unngå denne vanlige kjøttdeig-tabben
Fredag: Grillet entrecôte med coleslaw
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
½ ss syltede grønne pepperkorn (fås i velassorterte butikker)
1 ss dijonsennep
salt og pepper
4 entrecôter (eller 2 store som deles i 4)
1 ss olivenolje til steking
Coleslaw
½ fennikel
½ spisskål
1 rødløk
2 epler
1 pk. ruccola
salt
2 ss eplesidereddik
2 ss flytende honning
2 ss aioli
3 ss gresk yoghurt, 10 %
1 ts dijonsennep
pepper
Til servering
ev. poteter eller brød
Slik gjør du
1. Coleslaw: Skyll fennikelen, og skjær den i tynne skiver, f.eks. på et mandolinjern. Skyll spisskålen, og snitt den fint. Skrell rødløken, og skjær den i tynne båter. Skyll eplene, og skjær dem i tynne båter. Bland fennikel, spisskål og rødløk i en skål. Dryss over litt salt, og klem det lett sammen med hendene, slik at det blir litt mykt. Vend salaten i litt eddik og honning. Bland aioli med gresk yoghurt og sennep i en skål, og krydre med salt og pepper. Vend dressingen i grønnsakene, og bland deretter eplebåter og ruccola (spar litt til pynt) i coleslawen.
2. Entrecôte: Knus de syltede grønne pepperkornene grovt med en skje på en skjærefjøl, og bland dem med sennep, salt og pepper i en skål. Stek entrecôtene i litt olje på en panne (gjerne grillpanne) i 2–3 minutter på hver side. Pensle de stekte entrecôtene med sennepsdressingen.
3. Servering: Anrett entrecôtene med coleslaw, og tilsett til slutt resten av eplebitene og ruccolaen. Server med poteter eller brød.
