Mandag: Sei med ovnsbakt ratatouille
4 personerTid: 30 minOvnstid: 25 min
Ingredienser600 g sei3 fedd hvitløk½ potte timian1 ss olivenolje til steking2 ss smørsalt og pepper
Ratatouille2 auberginer3 ss olivenolje til stekingsalt og pepper2 rødløk1 squash1 paprika1 ss olivenolje1 ts eddik250 g cherrytomater½ potte timian
Til servering1 sitronbrødev. pesto
Slik gjør du
1. Ratatouille: Skyll auberginene, og skjær dem i terninger. Stek terningene godt i olje på en panne i 4–5 minutter, til de er gylne. Krydre med salt og pepper. Skru ovnen på 200°. Skrell rødløkene, og skjær dem i båter. Skyll squash og paprika, og skjær begge deler i mindre terninger. Bland aubergine, rødløk, squash og paprika i en ildfast form. Vend grønnsakene i litt olje, og krydre med eddik, salt og pepper. Tilsett cherrytomater og timian til slutt. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til alt er mørt og fint og gyllent.2. Sei: Skjær fisken i porsjonsbiter. Skrell hvitløkfeddene, og skjær dem i tynne skiver. Plukk timian. Stek fisken i olje på en panne i 2–3 minutter på hver side. Tilsett hvitløk, timian og smør når du vender fisken, og krydre med salt og pepper.3. Servering: Ta ratatouillen ut av ovnen, og legg de stekte fiskestykkene oppå, sammen med sitronbåter. Server med brød og eventuell grønn pesto.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger