Tips til middag:

Trenger du tips til middag? Her er vår ukemeny

Disse fem oppskriftene vil garantert falle i smak.

TIPS TIL MIDDAG: Kanskje det kan friste med en potetpizza med chilitopping og salat? FOTO: Columbus Leth
TIPS TIL MIDDAG: Kanskje det kan friste med en potetpizza med chilitopping og salat? FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Sei med ovnsbakt ratatouille

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 25 min

Ingredienser
600 g sei
3 fedd hvitløk
½ potte timian
1 ss olivenolje til steking
2 ss smørsalt og pepper

Ratatouille
2 auberginer
3 ss olivenolje til steking
salt og pepper
2 rødløk
1 squash
1 paprika
1 ss olivenolje
1 ts eddik
250 g cherrytomater
½ potte timian

Til servering
1 sitronbrød
ev. pesto

Slik gjør du

1. Ratatouille: Skyll auberginene, og skjær dem i terninger. Stek terningene godt i olje på en panne i 4–5 minutter, til de er gylne. Krydre med salt og pepper. Skru ovnen på 200°. Skrell rødløkene, og skjær dem i båter. Skyll squash og paprika, og skjær begge deler i mindre terninger. Bland aubergine, rødløk, squash og paprika i en ildfast form. Vend grønnsakene i litt olje, og krydre med eddik, salt og pepper. Tilsett cherrytomater og timian til slutt. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til alt er mørt og fint og gyllent.
2. Sei: Skjær fisken i porsjonsbiter. Skrell hvitløkfeddene, og skjær dem i tynne skiver. Plukk timian. Stek fisken i olje på en panne i 2–3 minutter på hver side. Tilsett hvitløk, timian og smør når du vender fisken, og krydre med salt og pepper.
3. Servering: Ta ratatouillen ut av ovnen, og legg de stekte fiskestykkene oppå, sammen med sitronbåter. Server med brød og eventuell grønn pesto.

Du kan også bruke en annen fisketype i denne retten, som for eksempel torsk, hvis du ønsker det. FOTO: Columbus Leth
Du kan også bruke en annen fisketype i denne retten, som for eksempel torsk, hvis du ønsker det. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Rødbetsuppe med kål, bacon og pepperrot

4 personer
Tid: 25 min

Ingredienser
1 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
800 g rødbeter
1 bakepotet
1 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje til steking
1 liter kyllingbuljong eller vann
1 ss smør
1 ss sitronsaft
salt og pepper

Topping
½ savoykål
2 fedd hvitløk
200 g bacon i hele biter
2 ss revet pepperrot
salt og pepper

Til servering
2 dl crème fraîche, 18 %brød

Slik gjør du

1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrøtter, rødbeter og bakepotet, og skjær alt i grove biter. Skrell og riv ingefær fint. Stek løk og hvitløk møre i en gryte med litt olje. Tilsett gulrøtter, rødbeter og potet, og hell over buljong eller vann, så det dekker. La det småkoke under lokk i ca. 15 minutter, til alt er godt mørt.
2. Topping: Skyll savoykålen, og skjær den i tynne strimler. Skrell og hakk hvitløkenefint. Skjær baconet i små terninger, og stek dem i ca. 15 minutter på en pannetil de er gylne og sprø. Ta baconterningene av pannen, og legg dem på tørkepapir. Hell av det meste av fettetfra pannen, og stek savoy­kålen i det resterende fettet i 3–4 minutter, til kålen er mør. Tilsett hvitløk, og smak til med revet pepperrot, salt og pepper. Legg en klatt kaldt smør i suppen, og kjør den glatt med en stavmikser direkte i gryten. Smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Servering: Anrett rødbetsuppen i dype tallerkener, og tilsett savoykål, bacon og crème fraîche helt til slutt. Server med brød til.

Bare fargen på denne suppen får humøret til å stige. Tips! Får du ikke tak i savoykål, kan du bruke grønnkål i stedet. FOTO: Columbus Leth
Bare fargen på denne suppen får humøret til å stige. Tips! Får du ikke tak i savoykål, kan du bruke grønnkål i stedet. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Karristekt kylling med ris, kokos og grønt

4 personer
Tid: 25 min

Ingredienser
2 kyllingbrystfileter, ca. 300 g
1 ss olivenolje til steking
1 ½ ts karri
1 ss tamarind

Ris og grønnsaker
300 g jasminris
3 gulrøtter
½ bunt vårløk
1 potte koriander
1 ss tamarind
1 lime
salt og pepper

Til servering
4 ss kokosmel
koriander
1 lime

Slik gjør du

1. Ris og grønnsaker: Kok risen etter anvisning på pakken. Skrell gulrøttene, og skjær dem i strimler. Skyll og hakk vårløkene fint. Plukk korianderen. Vend gulrotstrimlene med vårløk, tamarind, sesamolje, limesaft, salt og pepper i en skål.
2. Karristekt kylling: Skjær kyllingfiletene i strimler, og stek dem i olje på en panne i 3–4 minutter. Dryss over littkarri, og stek i ytterligere2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Ta pannen av varmen, og drypp kjøttet med tamarind.
3. Servering: Anrett ris i skåler, og tilsett gulrøtter, vårløk og karrikylling. Dryss over litt kokosmel og fersk ­koriander, og server med limebåter.

Gi kyllingen en asiatisk vri med masse lime, fersk koriander og tamarind, som er en tyktflytende soyasaus. FOTO: Columbus Leth
Gi kyllingen en asiatisk vri med masse lime, fersk koriander og tamarind, som er en tyktflytende soyasaus. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Potetpizza med chilitopping og salat

4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 12 min

Ingredienser
2 bakepoteter
2 pakker fullkornpizzadeig
100 g kremost naturell
2 stilker rosmarin
150 g revet mozzarella

Salat med mozzarella
2 hjertesalater
1 rødløk
250 g cherrytomater
2 mozzarellakuler
2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
pepper

Til servering
1 rød chili
1 potte basilikum
100 g svarte oliven

Slik gjør du

1. Skru ovnen på 200°.Skrubb potetene, og skjær dem i papirtynne skiver, gjerne på et mandolinjern. Rull ut pizzabunnene på 2 steke­plater dekket med bakepapir. Smør hver pizzabunn med kremost, og fordel potetskiver, rosmarin og revet ost oppå. Stek pizzaene i ovnen i 10–12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
2. Salat med mozzarella: Del hjertesalatene i grove biter. Skrell rødløken, og skjær den i tynne båter. Skyll cherry­tomatene, og skjær dem i to. Del mozzarellakulene i mindre biter. Bland salat, rødløk og tomater i en salatskål, og vend dem i litt olje og eddik. Topp med mozzarella og nykvernet pepper.
3. Servering: Skyll chilien, og hakk den fint. Plukk basilikumen. Til slutt tilsettes chili, basilikum og oliven på de ferdigstekte pizzaene, og server med salaten til.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Grillet entrecôte med coleslaw

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
½ ss syltede grønne pepperkorn (fås i velassorterte butikker)
1 ss dijonsennep
salt og pepper
4 entrecôter (eller 2 store som deles i 4)
1 ss olivenolje til steking

Coleslaw
½ fennikel
½ spisskål
1 rødløk
2 epler
1 pk. ruccola
salt
2 ss eplesidereddik
2 ss flytende honning
2 ss aioli
3 ss gresk yoghurt, 10 %
1 ts dijonsennep
pepper

Til servering
ev. poteter eller brød

Slik gjør du

1. Coleslaw: Skyll fennikelen, og skjær den i tynne skiver, f.eks. på et mandolinjern. Skyll spisskålen, og snitt den fint. Skrell rødløken, og skjær den i tynne båter. Skyll eplene, og skjær dem i tynne båter. Bland fennikel, spisskål og rødløk i en skål. Dryss over litt salt, og klem det lett sammen med hendene, slik at det blir litt mykt. Vend salaten i litt eddik og honning. Bland aioli med gresk yoghurt og sennep i en skål, og krydre med salt og pepper. Vend dressingen i grønnsakene, og bland deretter eplebåter og ruccola (spar litt til pynt) i coleslawen.
2. Entrecôte: Knus de syltede grønne pepperkornene grovt med en skje på en skjærefjøl, og bland dem med sennep, salt og pepper i en skål. Stek entrecôtene i litt olje på en panne (gjerne grillpanne) i 2–3 minutter på hver side. Pensle de stekte entrecôtene med sennepsdressingen.
3. Servering: Anrett entre­côtene med coleslaw, og tilsett til slutt resten av eplebitene og ruccolaen. Server med poteter eller brød.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer