Mandag: Nudelsalat med stekt tofu, grønnsaker og peanøtter
4 personerTid: 30 min
Ingredienser250 g nudler2 ss tamarind1 limeev. sesamolje
Grønt fyll1 paprika2 stilker stangselleri100 g sukkererter1 bunt vårløk150 g tofu1 ss sesamolje til steking1 ss tamarindsalt og pepper2 ss søt chilisaus
Til servering75 g fersk babyspinat75 g salte peanøtter1 potte koriandersøt chilisaus2 lime
1. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Hell på kaldt vann, og renn av i et dørslag. Bland nudlene med tamarind, limesaft og eventuelt litt sesamolje i en bolle.2. Grønt fyll: Skyll grønnsakene, og kutt paprika, stangselleri, sukkererter og vårløk i tynne skiver og strimler.3. Skjær tofuen i grove terninger. Stek tofuterningene gylne i litt olje på en panne i 2–3 minutter på hver side. Drypp over litt tamarind de siste minuttene. Hell tofuen i en skål. Varm pannen godt opp igjen, og stek grønnsakene i 2–3 minutter ved god varme. Krydre med salt, pepper og litt chilisaus.4. Servering: Skyll og tørk spinaten, og vend den med nudler og tofu. Anrett nudelsalaten i skåler eller dype tallerkener, og avslutt med peanøtter og grovhakket koriander. Server med chilisaus og limebåter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger