Mandag: Nudelsalat med stekt tofu, grønnsaker og peanøtter
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
250 g nudler
2 ss tamarind
1 lime
ev. sesamolje
Grønt fyll
1 paprika
2 stilker stangselleri
100 g sukkererter
1 bunt vårløk
150 g tofu
1 ss sesamolje til steking
1 ss tamarind
salt og pepper
2 ss søt chilisaus
Til servering
75 g fersk babyspinat
75 g salte peanøtter
1 potte koriander
søt chilisaus
2 lime
1. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Hell på kaldt vann, og renn av i et dørslag. Bland nudlene med tamarind, limesaft og eventuelt litt sesamolje i en bolle.
2. Grønt fyll: Skyll grønnsakene, og kutt paprika, stangselleri, sukkererter og vårløk i tynne skiver og strimler.
3. Skjær tofuen i grove terninger. Stek tofuterningene gylne i litt olje på en panne i 2–3 minutter på hver side. Drypp over litt tamarind de siste minuttene. Hell tofuen i en skål. Varm pannen godt opp igjen, og stek grønnsakene i 2–3 minutter ved god varme. Krydre med salt, pepper og litt chilisaus.
4. Servering: Skyll og tørk spinaten, og vend den med nudler og tofu. Anrett nudelsalaten i skåler eller dype tallerkener, og avslutt med peanøtter og grovhakket koriander. Server med chilisaus og limebåter.


5 helgemiddager du kan kose deg skikkelig med
Tirsdag: Fiskekaker med smørdampet spisskål og agurkkrem
4 personer
Tid: 25 min
Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKOIngredienser
Fiskefarse
500 g hvit fisk, kald (hyse, sei eller torsk)
1 ss potetmel
2 ts salt
¼ ts muskat
2–3 dl melk
Fiskekaker
½ rød chili
fiskefarse
1 ss olivenolje til steking
Agurkkrem
½ agurk
250 g cherrytomater
2 dl skyr
1 ss kapers
½ potte basilikum
salt og pepper
Smørdampet spisskål
1 spisskål
15 g smør
½ bunt frisk dill
1 ss kapers
Til servering
½ rød chili
kokte poteter
1. Fiskefarse: Del fisken i store terninger, og ha den i en food processor sammen med salt. Kjør til massen er jevn og fast. Ha i potetmel, muskat og litt av melken. Kjør videre, og spe gradvis med resten av melken til farsen er glatt og jevn.
2. Fiskekaker: Skyll chilien, og hakk den fint. Bland fiskefarse og chili i en bolle. Form farsen til fiskekaker, og stek dem i olje på en panne i 2–3 minutter på hver side.
3. Agurkkrem: Skyll agurk og tomater, og skjær agurken i små terninger og tomatene i kvarte. Hell skyren i en skål, og vend agurk, tomater, kapers og basilikum i. Krydre med salt og pepper.
4. Smørdampet spisskål: Del spisskålen i kvarte på langs. Damp den i en kasserolle med 2 cm vann i bunnen i 4–5 minutter. Renn av og vend kålen med smør, plukket dill og kapers.
5. Servering: Server fiskekakene med spisskål, chiliringer, agurkkrem og poteter.

Onsdag: Asiatiske kjøttboller med mangosalat og ris
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 potte koriander
500 g kjøttdeig av svin og storfe
1 ss olivenolje til steking
75 g fersk babyspinat
3 ss hoisinsaus
100 g edamamebønner, frosne
1 ss soyasaus
Mangosalat
75 g blandet grønn salat
1 mango
1 agurk
½ rød chili
1 lime
1 ss olivenolje
1 potte basilikum
Tilbehør
300 g jasminris
1. Tilbehør: Skyll risen, og kok den etter anvisning på pakken.
2. Asiatiske kjøttboller: Skrell rødløken, og skjær den i små terninger. Skrell og press hvitløkene. Plukk og hakk korianderen. Rør kjøttdeigen sammen med rødløk, hvitløk og koriander. Form kjøttet til små kjøttboller. Stek kjøttbollene i olje i en panne i 5–6 minutter, til de er gjennomstekte. Skyll og tørk spinaten, og ha den i pannen sammen med hoisinsaus, edamamebønner og litt soya. Bland godt. 3. Mangosalat: Skyll og tørk salaten. Skrell mangoen, og skjær mangokjøttet i skiver. Skyll agurken, og skjær den i små terninger. Skyll chilien, og hakk den fint. Vend salaten med agurk, limesaft og litt olje. Anrett salaten på et fat, og tilsett mango, basilikumblader og chili.
4. Servering: Anrett ris i dype tallerkener, og tilsett asiatiske kjøttboller og grønt, og server med mangosalat.


Dette sopptrikset sparer deg for tid
Torsdag: Sprø spinatruller med tomatdipp og quinoasalat
4 personer
Tid: 40 min
Ingredienser
250 g fersk spinat
1 rødløk
100 g fetapepper
100 g filodeig
olivenolje til steking
salt
Quinoasalat
150 g quinoa
50 g ruccola
75 g blandet grønn salat
250 g cherrytomater
½ sitron
1 ss olivenolje
Tomatdipp
2 ½ dl gresk yoghurt, 10 %
1 fedd hvitløk
2 ss ketsjup
1 ts paprika
1 sitron
1 ts tørkede chiliflak
salt
1. Skyll og tørk spinaten. Plukk unna de groveste stilkene, og hakk spinaten grovt. Skrell rødløken, og skjær den i små terninger. Bryt fetaen i små biter. Stek spinaten og halvparten av rødløkterningene (spar resten til quinoasalaten) i olje i en panne i 1 minutt. Ta dem av pannen, og avkjøl. Vend dem med feta i en bolle, og krydre med pepper.
2. Skjær filodeigen i biter på ca. 12 × 12 cm. Bruk 2 tynne filodeigbiter til hver rull. Legg de 2 filodeigbitene oppå hverandre. Fordel 1 ss spinat-fetafyll i midten av hver filodeigbit. Fold kantene inn, og rull deigen sammen til små ruller.
3. Stek spinatrullene i en panne i rikelig med olje i 3–4 minutter, og vend dem underveis, så de blir gylne og sprø på alle sider. La dem renne av på fettsugende tørkerull. Smak til med salt.
4. Quinoasalat: Skyll og kok quinoaen etter anvisningen på pakken. Skyll og tørk salatene. Skyll tomatene, og skjær dem i halve. Vend kokt quinoa med salatene, sitronsaft og olje. Anrett på et fat, og tilsett tomater og resten av rødløkterningene.
5. Tomatdipp: Rør gresk yoghurt sammen med presset hvitløk, ketsjup, paprika, sitronsaft, chili og salt i en bolle.
6. Servering: Server sprø spinatruller med lun quinoasalat og tomatdipp.

Fredag: Helstekt kylling med harissa og rotfrukter
4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 1 time
Ingredienser
1 hel kylling
1 ts harissa
salt
1 ss olivenolje
Grønnsaker
1 sellerirot
1 pastinakk
1 fennikel
2 løk
300 g cherrytomater
Til servering
Surdeigsbrød eller poteter
1 potte kruspersille
1 potte kjørvel
1. Skru ovnen på 200°. Ta kyllingen ut av kjøleskapet. Bland harissa med salt og olje i en skål, og gni det godt inn i kyllingskinnet. Sett kyllingen i ovnen i 20 minutter.
2. Grønnsaker: Mens kyllingen står i ovnen: Skrell sellerirot og pastinakk, og skjær begge deler i grove biter. Skyll fennikelen, og del den i fire på langs. Skrell løkene, og skjær dem i båter. Skyll tomatene. Fordel selleri, pastinakk, fennikel, løk og tomater omkring kyllingen i den ildfaste formen, og la det steke med i 40 minutter.
3. Servering: Del opp kyllingen, og server den med ovnsbakte grønnsaker, sky fra formen og surdeigsbrød eller poteter. Avslutt med masse friske krydderurter.
