Tips til middag

Trenger du tips til middag? Her er vår ukemeny

Disse fem oppskriftene vil garantert falle i smak.

Medisterpølse med bacon, spinatsalat og grov potetmos. FOTO: Columbus Leth
Medisterpølse med bacon, spinatsalat og grov potetmos. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Kyllingpai med purre og sjampinjong

4 personerTid: 45 minOvnstid: 30 min

Ingredienser600 g kyllingfilet1 liter kyllingbuljong1 løk2 purre200 g sjampinjonger100 g bacon50 g smør til steking2 ½ ss hvetemel1 ½ dl helmelk1 dl kremfløte4 stilker timian½ sitronsalt og pepper1 ark butterdeig1 egg til pensling1 paiform, 25 cm i diameter

Til serveringgrønn salat

1. Legg kyllingfiletene i en kasserolle med kyllingbuljong. La det koke opp, skru ned til middels varme, og la det småkoke i ca. 10 minutter, til kyllingfiletene er gjennomkokte. La dem avkjøles litt før du plukker dem i strimler med to gafler. Sil av buljongen, og spar 5 dl av den til sausen.2. Skrell og hakk løken fint. Rens sjampinjongene, og skjær dem i halve eller kvarte. Skjær baconet i terninger. Stek baconterningene sprø i smør i en gryte i et par minutter. Tilsett løk, purre og sjampinjong, og stek videre i 2–3 minutter. Dryss over litt mel, og stek videre i 1 minutt.3. Tilsett kyllingbuljongen, og rør godt rundt. Rør deretter melk og fløte i retten, litt om gangen. La sausen koke opp, og la den småkoke ved middels varme i 5 minutter, til den begynner å tykne. Vend kyllingkjøttet i sausen sammen med hakket timian.4. Varm rettet igjennom, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Skru ovnen på 200°. Fordel kyllingsausen i en smurt paiform. Skjær butterdeigen i strimler som passer til lengden og bredden på formen. Legg strimlene oppå kyllingsausen i et fint mønster. Pensle deigen med sammenpisket egg, og stek paien i ovnen i 30 minutter, til deigen er gyllen. Avkjøl paien i 5 minutter før servering.5. Servering: Server paien med en grønn salat til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer