Mandag: Kylling i peanøttsaus med ris, vårløk og tomater
4 personerTid: 30 min
Ingredienser1 løk2 fedd hvitløk2 cm fersk ingefær3 kyllingbrystfileter2 ss olivenolje til steking1 ½ ts malt spisskum6 dl hakkede tomater2 dl vann3 tomater2 ss peanøttsmør1 limesalt og pepper50 g babyspinat
Til servering½ bunt vårløkfersk korianderkokt ris1 lime
1. Skrell løk og hvitløk, og skjær begge deler i små terninger. Skrell ingefæren, og riv den fint. Skjær kyllingfiletene i terninger. Stek løk og hvitløk i en gryte med litt olje i 3–4 minutter. Tilsett ingefær, kyllingterninger og spisskum, og stek i ytterligere 2 minutter.2. Ha i hakkede tomater og vann. Legg på lokk, og la retten småkoke i 8–10 minutter, til kyllingkjøttet er ferdig.3. Skyll tomatene, og skjær dem i terninger. Ta gryten av varmen, og rør peanøttsmør i tomatsausen. Smak til med limesaft, salt og pepper. Vend halvparten av tomatene og en håndfull babyspinat i retten (spar resten til pynt).4. Servering: Skyll vårløkene, og skjær dem i tynne skiver på skrå. Plukk korianderen grovt.
Tirsdag: Fiskefilet med pepperrotkrem, eplesalsa og dillpoteter
4 personerTid: 35 min
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger