Mandag: Pasta med paprikapesto, grønnsaker, parmesan og oliven
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
400 g pasta
salt
Paprikapesto
1 paprika
2 fedd hvitløk
½ bunt bredbladet persille
1 ss olivenolje til steking
1 ss tomatpuré
3 ss solsikkekjerner
3 ss parmesan
½ sitron
½ dl olivenolje
salt og pepper
Grønt
1 squash
2 paprikaer
1 lite glass kapers
1 ss olivenolje til steking
eplesidereddik
salt og pepper
100 g svarte oliven
Til servering
100 g parmesan
1. Paprikapesto: Skyll paprikaen, og skjær den i terninger. Skrell hvitløkfeddene, og hakk dem grovt. Skyll og hakk persillen. Stek paprika og hvitløk i en gryte med olje i 3–4 minutter, til det er mørt. Tilsett tomatpuré og solsikkekjerner, og stek i ytterligere 1 minutt. Ha i persille (spar litt til pynt), revet parmesan, sitronsaft, olje, salt og pepper, og bruk en stavmikser for å mose det hele til en jevn masse.
2. Grønt: Skyll squash og paprika, og skjær begge deler i grove biter. Stek paprika og squash i olje i en panne i 3–4 minutter, til det er mørt. Smak til med eddik, kapers, salt og pepper.
3. Pasta: Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Renn av kokevannet. Vend pastaen sammen med paprikapesto, stekte grønnsaker og oliven.
4. Servering: Server pasta med paprikapesto, grønnsaker og oliven i dype tallerkener, og avslutt med litt persille og et godt dryss av parmesan.


Med dette trikset trenger du aldri å kaste urter igjen
Tirsdag: Stekt fisk med karrisaus, dillpoteter og purre
4 personer
Tid: 25 minutter
Ingredienser
600 g seifilet
1 ss olivenolje til steking
1 ss smør til steking
salt og pepper
1 ts karri
Grønt
700 g poteter
salt
2 purrer
1 ss olivenolje
Karrisaus
2 fedd hvitløk
1 ts karri
75 g smør
1 ts sitronsaft
½ dl vann
salt og pepper
Til servering
1 potte dill
1 sitron
2 ss smør
tørkede chiliflak
1. Grønt: Skrubb potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann i ca. 20 minutter. Skyll purrene, og skjær dem i ringer. Kok purrene i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Renn av, og vend purreringene med olje og salt i en skål.
2. Karrisaus: Skrell hvitløkene, og hakk dem fint. Stek hvitløk og karri i smør i en gryte. Tilsett sitronsaft og litt kaldt vann, og mos dette med en stavmikser, så det blir en jevn saus. Krydre sausen med salt og pepper.
3. Fisk: Del fisken i porsjonsbiter, og stek dem i olje og smør på en panne i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt, pepper og karri.
4. Servering: Plukk dillen, og skjær sitronen i to. Hell av kokevannet fra potetene, og vend dem med smør og halvparten av dillen. Anrett dampet purre på tallerkener, og hell karrisaus over. Legg den stekte fisken over, og tilsett resten av dillen og et dryss chiliflak, og server med poteter og sitron.

Mange vet ikke dette om vinflaskene

Onsdag: Burger med coleslaw
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
Burger
500 g kjøttdeig
4 burgerbrød
2 ss olivenolje til steking
salt og pepper
Coleslaw
½ spisskål
2 gulrøtter
½ rødløk
1 potte basilikum
salt
2 ss flytende honning
1 ts dijonsennep
2 ss eplesidereddik
4 ss aioli
2 ss crème fraîche, 18 %
Grønt
1 crispisalat
1 rødløk
1 agurk
Til servering
ketsjup
1. Coleslaw: Skyll spisskålen, og kutt den fint. Skrell gulrøttene, og skjær dem i strimler. Skrell og hakk rødløken fint. Plukk basilikum, og hakk en liten håndfull av den (spar resten til servering). Ha spisskålen i en bolle, og dryss over litt salt. Klem kålen sammen med hendene, så den mykner. Tilsett gulrøtter, hakket basilikum, honning, sennep, eddik, aioli og crème fraîche, og bland det godt. La coleslawen stå og trekke inntil servering.
2. Grønt: Skyll salaten, og plukk den grovt. Skrell rødløken, og skjær den i tynne skiver. Anrett alt på et fat.
3. Burger: Form kjøttet til 4 flate burgere. Stek dem i olje på en panne i 3 minutter på hver side, til de er medium stekte. Krydre med salt og pepper.
4. Servering: Sett sammen burgerne med brød, ketsjup, grønt, coleslaw, basilikum og kjøtt. Spis de grønnsakene det ikke er plass til på burgeren, som tilbehør.


Sjokoladekake med det lille ekstra
Torsdag: Blomkålsuppe med reker
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
1 stor blomkål
1 løk
1,2 liter kyllingbuljong eller grønnsakbuljong
1 ½ dl kremfløte
salt og pepper
1 ts sitronsaft
1 klype muskat
Topping
3 vårløk
1 lime
1 potte koriander
1 potte dill
200 g reker
Til servering
brød
smør
1. Blomkålsuppe: Skyll blomkålen, del den i buketter, og spar en håndfull til pynt. Skrell og finhakk løken. Skrell poteten, og skjær den i grove biter. Stek blomkål, løk og poteter i olje i en gryte i 3–4 minutter, til det er litt mørt. Hell buljong og fløte i gryten, og legg på lokk. La grønnsakene koke helt møre i ca. 15 minutter. Bruk en stavmikser rett i gryten, og mos grønnsakene. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og litt revet muskatnøtt.
2. Topping: Hakk den resterende blomkålen fint. Skyll vårløkene, og skjær dem i tynne skiver på skrå. Del limen i to. Plukk og hakk koriander og dill. Vend blomkål sammen med vårløk, limesaft og urter. Renn av væsken fra rekene, og vend dem sammen med blomkålen.
3. Servering: Server blomkålsuppen i dype tallerkener, og dryss toppingen over. Server brød og smør til.

Fredag: Helstekt kylling med søtpotet og salat
4 personer
Tid: 45 min
Ovnstid: 55 min
Ingredienser
1 stor, hel kylling (ca. 1 ½ kg)
1 fedd hvitløk
1 ts grillkrydder
salt
1 ss olivenolje
Grønt
4 banansjalottløk
500 g søtpotet
3 gulrøtter
½ potte timian
2 ss olivenolje
salt og pepper
1 hvitløk
Salat
Blandet grønn salat
½ potte basilikum
litt eplesidereddik
olivenolje
200 g cherrytomater
Til servering
aioli
ev. brød
1. Helstekt kylling: Skru ovnen på 200°. Rens kyllingen, og legg den i en ildfast form. Skrell og hakk hvitløken, og bland den med grillkrydder, salt og olje i en skål. Gni kyllingen inn med marinaden. Stek kyllingen i ca. 55 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hell gjerne litt saft fra bunnen av formen over kyllingen underveis, så den ikke tørker ut.
2. Grønt: Skrell løkene, og skjær dem i grove biter. Skrell poteter og gulrøtter, og skjær begge deler i grove biter. Vend grønnsakene sammen med timian, olje, salt og pepper i en skål. Fordel grønnsakene og hele, hvitløkfedd med skall rundt omkring kyllingen når det gjenstår 30 minutter av steketiden.
3. Salat: Skyll og tørk salatene, og vend dem sammen med basilikumblader, litt eddik og olje i en salatskål. Avslutt med cherrytomater.
4. Servering: Server kyllingen med ovnsbakte grønnsaker, salat, aioli og eventuelt brød.
