Tips til middag

Trenger du tips til middag? Her er vår ukemeny

Disse fem oppskriftene vil garantert falle i smak.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Pasta med paprikapesto, grønnsaker, parmesan og oliven

4 personerTid: 30 min

Ingredienser400 g pastasalt

Paprikapesto1 paprika2 fedd hvitløk½ bunt bredbladet persille1 ss olivenolje til steking1 ss tomatpuré3 ss solsikkekjerner3 ss parmesan½ sitron½ dl olivenoljesalt og pepper

Grønt1 squash2 paprikaer1 lite glass kapers1 ss olivenolje til stekingeplesidereddiksalt og pepper100 g svarte oliven

Til servering100 g parmesan

1. Paprikapesto: Skyll paprikaen, og skjær den i terninger. Skrell hvitløkfeddene, og hakk dem grovt. Skyll og hakk persillen. Stek paprika og hvitløk i en gryte med olje i 3–4 minutter, til det er mørt. Tilsett tomatpuré og solsikke­kjerner, og stek i ytterligere 1 ­minutt. Ha i persille (spar litt til pynt), revet parmesan, sitronsaft, olje, salt og pepper, og bruk en stavmikser for å mose det hele til en jevn masse.2. Grønt: Skyll squash og paprika, og skjær begge deler i grove biter. Stek paprika og squash i olje i en panne i 3–4 minutter, til det er mørt. Smak til med eddik, kapers, salt og pepper.3. Pasta: Kok pastaen etter ­anvisningen på pakken. Renn av kokevannet. Vend pastaen sammen med paprikapesto, stekte grønnsaker og oliven.4. Servering: Server pasta med paprikapesto, grønn­saker og ­oliven i dype tallerkener, og avslutt med litt persille og et godt dryss av parmesan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.