Mandag: Nudelsuppe med rød karri, grønnsaker og koriander
4 personer
Tid: 25 min
Ingredienser
1 bunt vårløk
1 cm fersk ingefær
2 gulrøtter
150 g brokkolini eller vanlig brokkoli
2 små pak choy
300 g eggnudler
1 ss olivenolje til steking
1 ½ ts rød karripasta
1,2 l grønnsakbuljong (eller kyllingbuljong)
1 boks kokosmelk
150 g edamamebønner fra frysedisken
fiskesaus
salt og pepper
Til servering
½ rød chili
koriander
1 lime
1. Skyll vårløkene, og hakk dem fint. Skrell og riv ingefæren. Skrell gulrøttene, og skjær dem i strimler. Skyll brokkoliniene, og del de største i to. (Bruker du vanlig brokkoli, deles den i små buketter.) Skyll pak choy, og skjær dem i halve eller kvarte.
2. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Renn av. Stek vårløk i olje i en gryte i 2 minutter. Tilsett ingefær, rød karri og buljong, og la det koke i 5 minutter. Tilsett kokosmelk, grønnsaker og edamamebønner, og kok i ytterligere 3 minutter. Smak til med fiskesaus, salt, pepper og eventuelt litt mer rød karri.
3. Servering: Skyll chilien, og hakk den fint. Plukk korianderen, og skjær limen i båter. Fordel de kokte nudlene i dype tallerkener, tilsett grønnsaker fra suppen, og hell den varme kokossuppen over. Dryss chili og koriander over suppen, og server den rykende varm med limebåter til.


Denne smakskombinasjonen må du bare prøve!
Tirsdag: Sitronbakt fisk med mandeltopping og erter og fennikel i smørsaus
4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 12 min
Ingredienser
Stekt fisk
600 g seifilet (eller annen fisk)
2 dl hvitvin
Mandeltopping
50 g mandler
1 fedd hvitløk
1 bunt bladpersille
1 usprøytet sitron
½ dl strøkavring (eller pankorasp)
2 ss olivenolje
salt og pepper
Erter og fennikel i smørsaus
1 rødløk
½ fennikel
1 bunt fersk dill
200 g frosne erter
40 g smør
1 sitron
salt og pepper
Til servering
blandet grønn salat
kokte poteter, eller brød
1. Mandeltopping: Hakk mandlene grovt. Skrell og hakk hvitløken. Skyll persillen, og hakk den fint. Riv sitronskallet fint, og skjær sitronen i båter. Bland mandler, hvitløk, persille, sitronskall og strøkavring med litt olje, salt og pepper i en bolle.
2. Erter og fennikel i smørsaus: Skrell rødløken, og skjær den i små terninger. Skyll fennikelen, og skjær den i små terninger. Skyll dillen, og hakk den fint. Gi ertene et oppkok på 1 minutt i lettsaltet vann. Renn av ertene i et dørslag, men spar ½ dl av kokevannet. Ha rødløk, fennikel og dill i kasserollen med erter, og varm det igjennom i 1 minutt. Krydre med sitronsaft, salt og pepper.
3. Stekt fisk med mandeltopping: Skru ovnen på 185°. Del fisken i porsjonsbiter. Legg dem deretter i en ildfast form, og dryss mandelcrusten over. Fordel sitronbåter oppå, og hell hvitvin i bunnen av formen. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, til den er gjennomstekt og mandlene er lett gylne.
4. Servering: Server fisken sammen med ertene og fennikelen i smørsaus. Spis en salat og kokte poteter eller brød til.

Onsdag: Spinatpannekaker med kylling og oliven
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
Spinatpannekaker
50 g fersk babyspinat
8 egg
3 ss hvetemel
2 ss olivenolje
salt og pepper
smør til steking
Fyll
1 paprika
3 kyllingbrystfileter
1 ½ ss olivenolje til steking
½ ts malt spisskum
½ ts karri
salt og pepper
Til servering
100 g svarte oliven uten stein
½ bunt vårløk
1 bunt bladpersille
2 dl crème fraîche, 18 %
1. Spinatpannekaker: Skyll og tørk spinaten. Ha den i en blender sammen med egg, mel og olje, og kjør den til den får en ensartet konsistens og en fin grønn farge. Stek pannekakene gylne i smør på en panne (bruk 2 panner hvis det skal gå fort). Det blir ca. 8 pannekaker av røren.
2. Fyll: Skyll paprikaen, og skjær den i terninger. Skjær kylling i små biter, og stek dem gylne i olje på en panne i 6–7 minutter. Krydre kjøttet med spisskum, karri, salt og pepper. Tilsett paprikabitene det siste minuttet av steketiden, så den blir myk, men fortsatt har tyggemotstand.
3. Servering: Hakk olivenene grovt. Skyll vårløkene, og hakk dem fint. Skyll og hakk persillen. Server spinatpannekaker med stekt kylling, paprika, oliven, vårløk og persille, og drypp litt crème fraîche over.


Slik blir tørt brød ferskt i en fei
Torsdag: Pasta med stektetomater, fetakrem og serranoskinke
4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 20 minutter
Ingredienser
300 g cherrytomater
2 store sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
salt og pepper
150 g feta
300 g pasta (f.eks. penne)
Til servering
100 g serranoskinke
1 potte basilikum
tørkede chiliflak
100 g svarte oliven
1. Skru ovnen på 200°. Skyll tomatene, og del dem i to. Skrell løk og hvitløk, og hakk begge deler fint. Vend tomater, løk og hvitløk sammen med olje, salt og pepper i en bolle. Hell alt i en ildfast form, og smuldre fetaost over. Drypp litt ekstra olje over. Sett formen i ovnen i 20 minutter.
2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Renn av. Ta formen ut av ovnen, tilsett ½ dl vann, og mos alt godt sammen med en gaffel. Vend den kokte pastaen med tomatene og fetakremen.
3. Servering: Del skinken i mindre biter, og plukk basilikum grovt. Fordel litt skinke, basilikum, og dryss chiliflak over pastaretten. Server med oliven og resten av skinken.

Fredag: Empanadas med kjøtt, grønt og spicy salsa
4 personer
Tid: 40 min
Ingredienser
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 ss olivenolje til steking
400 g kjøttdeig
1 ts malt spisskum
1 ½ ss tacokrydder
3 ss tomatpuré
1 dl vann
salt og pepper
2 pk. fersk paideig
1 egg til pensling
Spicy salsa
½ rødløk
1 rød chili
½ agurk
½ potte basilikum
1 bunt bladpersille
½ lime
4 ss olivenolje
salt og pepper
Til servering
grønn salat
3 dl crème fraîche, 18 %
250 g cherrytomater
1. Empanadas: Skrell løk og hvitløk, og hakk begge deler fint. Skyll paprikaen, og hakk den fint. Stek løk, hvitløk og paprika i olje på en pannei 5–6 minutter, til det er mørt. Hell blandingen over på en tallerken, og avkjøl.
2. Stek kjøttdeigen i ca.10 minutter, til den er godt brunet. Vend kjøttet med løk og paprika. Tilsett krydderne, tomatpuré og vann, og la det småputre i 4 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer tacokrydder.
3. Hell fyllet i en skål, og avkjøl det raskt, eventuelt i kjøleskapet. Skru ovnen på 200°. Rull ut deigen, og stikk ut ca. 8 sirkler på 8–10 cm i diameter med et glass eller en utstikker. Fordel fyllet på hver sirkel, og brett dem sammen til halvmåner. Trykk kantene sammen med en gaffel, og pensle empanadaene med sammenpisket egg. Stek dem så de blir gylne og gjennomstekte i ovnen i 15–20 minutter.
4. Spicy salsa: Skrell rødløken, og skjær den i små terninger. Skyll chilien, og hakk den fint. Skyll agurken, og skjær den i små terninger. Skyll og hakk basilikum og persille fint. Ha det i en skål, og smak til med limesaft, olje, salt og pepper.
5. Servering: Server empanadas med salsaen, en grønn salat, crème fraîche og cherrytomater.
