Mandag: Hakkebøffer med stekte gulrøtter, kikerter og fetakrem
4 personerTid: 35 minOvnstid: 25 min
Ingredienser600 g kjøttdeigsalt og pepper2 ss olivenolje til steking
Stekte gulrøtter med kikerter1 kg gulrøtter3 rødløk1 pk. kikerter2 ss olivenolje2 ss friskpresset appelsinsaft2 ts malt spisskum½ ts røkt paprikasalt og pepper
Fetakrem150 g feta150 g gresk yoghurt, 10 %1 ss olivenolje1 ts flytende honning½ usprøytet sitron1 håndfull bladpersillesalt og pepper
Til servering50 g feta1 håndfull bladpersille
1. Ovnsstekte gulrøtter med kikerter: Skru ovnen på 200°. Skrell gulrøttene, og del dem på langs. Skrell rødløkene, og skjær dem i båter. Skyll og renn av kikertene. Vend gulrøtter, rødløk og kikerter sammen med olje, appelsinsaft, spisskum og røkt paprika i en bolle, og fordel det i en langpanne med bakepapir. Krydre med salt og pepper. Stek det i ovnen i ca. 25 minutter, til gulrøttene er møre og gylne. Vend rundt i det et par ganger underveis.2. Fetakrem: Ha feta, yoghurt, olje og honning i en minihakker. Tilsett finrevet sitronskall og hakket persille. Mos det sammen til en tjukk krem. Smak til med salt og pepper, og anrett kremen i en skål.3. Form kjøttet til 4–6 bøffer, og krydre med salt og pepper. Stek bøffene i olje på en panne i ca. 5 minutter på hver side, eller til de er stekt slik du liker dem.4. Servering: Strø smuldret feta og hakket persille over de stekte gulrøttene. Server til hakkebøffer og fetakrem.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger