Tips til middag

Trenger du tips til middag? Her er vår ukemeny

Disse fem oppskriftene vil garantert falle i smak.

Koteletter med spinat, erter og sopp i sennepsfløte. FOTO: Columbus Leth
Koteletter med spinat, erter og sopp i sennepsfløte. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Salat med søtpotet, feta og linser

4 personerTid: 25 minOvnstid: 25 min

Ingredienser2 søtpoteter2 ss olivenoljesalt og pepper200 g tørkede belugalinser (fås i helsekost)1 fedd hvitløk2 ss tamarind½ sitron250 g cherrytomater1 rødløk1 potte frisk mynte100 g feta

Til servering½ sitron3 ss olivenolje1 brød

1. Skru ovnen på 200°. Skrell søtpotetene, og skjær dem i grove biter. Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir, og vend dem med olje, salt og pepper. Stek dem lett gylne og møre i ovnen i ca. 25 minutter.2. Kok linsene etter anvisning på pakken. Skrell og hakk hvitløken fint. Renn av linsene, og vend dem med hvitløk, tamarind, sitronsaft, salt og pepper i en bolle.3. Skyll spisskålen, og snitt den grovt. Skyll tomatene, og skjær dem i to. Skrell rødløken, og skjær den i tynne båter. Plukk mynten, og bryt fetaen i mindre biter med hendene.4. Servering: Vend de stekte søtpotetene med linser, rødløk, mynte, sitronsaft og olje på et fat. Topp med tomater, feta, og server med brød til.

Tirsdag: Grønn karri med reker og ris

4 personerTid: 30 min

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer