Tips til middag

Trenger du tips til middag? Her er vår ukemeny

Disse fem oppskriftene vil garantert falle i smak.

Tomatrisotto med basilikum og fersk mozzarella. FOTO: Columbus Leth
Tomatrisotto med basilikum og fersk mozzarella. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Nudler med strimlet kjøtt og grønnsaker i hoisinsaus

4 personerTid: 25 min

Ingredienser200 g eggnudler300 g storfekjøtt i strimler150 g babymais150 g sukkererter1 bunt vårløk1 ½ ss sesamolje til stekingsalt og pepper

Hoisinsaus6 ss hoisinsaus8 ss vann2 ts flytende honning1 lime

Til servering2 ss sesamfrø

1. Hoisinsaus: Rør hoisinsaus, vann, honning og ferskpresset ­limesaft sammen i en skål.2. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Renn av. Skjær kjøttet i tynne strimler. Skyll og renn av babymaisene, og skjær dem igjennom på langs. Skyll sukker­ertene, og skjær dem eventuelt i halve på langs. Rens vårløkene, og skjær dem i tynne strimler – spar litt til pynt.3. Stek det strimlede kjøttet raskt i en stekepanne eller wok i 1–2 minutter på høy varme, til det nesten er gjennomstekt. ­Krydre med salt og pepper. Tilsett alle grønnsakene, og stek ­videre i et par minutter, til grønnsakene fortsatt har tygge­motstand. Krydre hoisinsaus og nudler, vend det hele, og la retten steke i noen minutter til nudlene er varme og dekket av saus.4. Servering: Topp nudelretten med sesamfrø og resten av vårløk­strimlene, og server.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer