Mandag: Nudler med strimlet kjøtt og grønnsaker i hoisinsaus
4 personerTid: 25 min
Ingredienser200 g eggnudler300 g storfekjøtt i strimler150 g babymais150 g sukkererter1 bunt vårløk1 ½ ss sesamolje til stekingsalt og pepper
Hoisinsaus6 ss hoisinsaus8 ss vann2 ts flytende honning1 lime
Til servering2 ss sesamfrø
1. Hoisinsaus: Rør hoisinsaus, vann, honning og ferskpresset limesaft sammen i en skål.2. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Renn av. Skjær kjøttet i tynne strimler. Skyll og renn av babymaisene, og skjær dem igjennom på langs. Skyll sukkerertene, og skjær dem eventuelt i halve på langs. Rens vårløkene, og skjær dem i tynne strimler – spar litt til pynt.3. Stek det strimlede kjøttet raskt i en stekepanne eller wok i 1–2 minutter på høy varme, til det nesten er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Tilsett alle grønnsakene, og stek videre i et par minutter, til grønnsakene fortsatt har tyggemotstand. Krydre hoisinsaus og nudler, vend det hele, og la retten steke i noen minutter til nudlene er varme og dekket av saus.4. Servering: Topp nudelretten med sesamfrø og resten av vårløkstrimlene, og server.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger