PENT: Trikset er å legge salaten innerst og deretter plassere fyllet i salatbladet.  Foto: Silje Ulveseth/KK.no
PENT: Trikset er å legge salaten innerst og deretter plassere fyllet i salatbladet. Foto: Silje Ulveseth/KK.no Vis mer

Taco

Triksene som redder taco-kvelden

Slik unngår du at taco-innholdet faller ut når skjellet knekker i to.

Publisert

KK.NO: Mmm ... Taco!

Visste du at vi i i Norge spiser i overkant av 14 128 000 taco-, tortilla- og fajitamiddager i løpet av et år?

Men selv om det er godt, kan det være en ganske frustrerende rett å spise.

Innholdet ligger sjelden på plass, rømmen og guacamolen tyter, og du ender opp med ligne en to-åring som har spist for første gang uten hjelp fra mamma.

Det er en god grunn til at det ikke er lurt å spise taco på date, da det er en umulig oppgave å spise taco pent og pyntelig.

Vel, alt håp er likevel ikke ute. Det skal faktisk gå an å spise taco som en proff - uten at alt faller fra hverandre.

LES OGSÅ: Her er tacolefsene du bør velge

Salatblad-trikset

På den sosiale fotodelingsiden Pinterest finner du også «Life Hacks», hvor brukerne deler sine smarte tips som gjør livet mye lettere. Deriblant taco-triks som er verdt å merke seg:

«Skal du spise taco? Plasser et stort salatblad i bunnen av tacoskjellet. Dersom skjellet knekker, vil salatbladet holde resten av fyllet inntakt.»

KK.no testet og konkluderer med at hjertesalat fungerer ypperlig som ekstra skall.

SMART SALAT: I tillegg til å gi god smak fungerer salatbladet som et indre skjell for tacoen som holder innholdet inntakt.  På bildet til høyre ser du hvordan salatbladet holder alt på plass når skjellet har delt seg. Foto: Silje Ulveseth/KK.no
SMART SALAT: I tillegg til å gi god smak fungerer salatbladet som et indre skjell for tacoen som holder innholdet inntakt. På bildet til høyre ser du hvordan salatbladet holder alt på plass når skjellet har delt seg. Foto: Silje Ulveseth/KK.no Vis mer

LES OGSÅ: Slik gjør du tacoen enda sunnere

Lag krydderblandingen selv

Et annet tips er å lage tacokrydderet ditt selv, siden ferdig tacokrydder inneholder mye salt.

– Blandingskrydder som for eksempel tacokrydder kan inneholde opp til 20 prosent salt. Det kan være stor variasjon i saltinnhold innen samme matvaregruppe, så det lønner seg å lese varedeklarasjonen for å finne variantene med mindre salt, har Hilde Skyvulstad, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, uttalt til KK.no.

Helsedirektoratet anbefaler at du lager mat fra bunnen av selv, for da har du større kontroll over saltinnholdet. Her er helsedirektoratets egen oppskrift på tacokrydder:

​Ingredienser:

1 ts knust, svart pepper

1 ts chilipulver

2 ts tørket oregano

1 ts paprikapulver

1,5 ts spisskum

1 ts korianderpulver

1 krm salt (1 g)

Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen.
Ønsker du en sterkere krydderblanding, tilsett eventuelt 1/2 ts cayennepepper og/eller ½ finhakket rød chili.

Ekstra tips: Visste du at du kan bruke tortillalefsene som tacoshell? Sjekk hvordan her!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer