OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Om du lar kjøttbollene hvile i kraften blir de saftigere. FOTO: Lisbeth Michelsen
OPPSKRIFT PÅ KJØTTBOLLER: Om du lar kjøttbollene hvile i kraften blir de saftigere. FOTO: Lisbeth Michelsen Vis mer

Oppskrift på kjøttboller

Trikset som gjør kjøttbollene skikkelig saftige

Det er to ting du må passe på.

Publisert

Hjemmelagde kjøttboller blir bedre når du vet hvordan de blir skikkelig saftige. Du kan krydre dem akkurat som du vil, men vil du ha dem saftige er det to triks som gjelder:

  1. Bland dem ut med brød.
  2. La dem trekke i væske etter de er stekt.

Brødet er med på å holde på væske. Og når kjøtt får hvile i væske når det avkjøles, så fungerer det som en svamp: Det trekker til seg væsken og dermed blir kjøttet saftigere.

LES OGSÅ: Nå skal du spise frokost til middag

Saftige kjøttboller i soppconsomé

Dette trenger du:

Slik gjør du: Kok soppen og en sjalottløk i 30 minutter (eller mer). Sil gjennom et kjøkkenhåndle og smak til med litt salt. Legg skropefritt brød (en skive loff eller annet brød) i vann i noen minutter. Klem ut mesteparten av vannet.

Finhakk en sjalottløk, bland med kjøttdeig, brødet, salt og pepper. Trill små kjøttboller og stek dem gylne i smør. Legg dem i en bolle med soppconsomeen og servér.

LES OGSÅ: Med dette trikset skifter fisken farge

LES OGSÅ: Italiensk bondesuppe med små kjøttboller

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer