Bakverk:

Twisters med marsipan og solbærmarmelade

Det skal rulles og brettes en del ganger før du når resultatet, men det er verdt det!

BAKVERK: Denne luringen vil garantert lyse opp en grå hverdag. FOTO: Betina Hastoft
BAKVERK: Denne luringen vil garantert lyse opp en grå hverdag. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Twisters med marsipan og solbærmarmelade

14 stk./ Tid: 40 minutter/ Hevetid: 1 ½ time i alt/ Baketid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 1 dl melk
  • 25 g gjær
  • 250 g gresk yoghurt
  • 1 ts salt
  • 50 g sukker
  • frøene fra 1 vaniljestang
  • ca. 450 g hvetemel
  • 200 g iskaldt smør
  • 200 g ferdiglaget kransekakemasse
  • 125 g solbærmarmelade
  • 1 egg til pensling
  • melis til dryss

Slik gjør du:

  1. Lun melken. Rør gjæren ut i melken i en bolle. Tilsett yoghurt, salt, sukker og vaniljefrø, og rør mel i, litt av gangen. Elt deigen lett igjennom, og la den hvile i 30 minutter på kjøl.
  2. Slå deigen ned, og rull den ut med en kjevle på et meldrysset bord til en stor firkant. Skjær iskaldt smør i tynne skiver, og fordel dem på halvparten av deigen. Brett den andre halvparten over, og rull deigen ut til dobbel størrelse. Brett heretter 1⁄3 av deigen inn mot midten, og den motsatte 1⁄3 over, så det blir 3 lag i alt. Rull igjen deigen ut til dobbel størrelse, og gjenta brettingen så du igjen får 3 lag. Rull og brett enda en gang. Legg deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter, og rull og brett deretter en ekstra gang.
  3. Rull nå deigen ut til en firkant på ca. 30 × 40 cm. Smør kransekakemassen ut på halvparten av deigen, og smør marmeladen over. Brett den andre halvdel over, og rull deigen litt ut så de 2 flatene henger sammen. Skjær deigen i brede strimler på ca. 3 × 15 cm. Sno deigstrimlene, og legg dem på en bakeplate kledd med bakepapir. Pensle med sammenpisket egg, og la dem heve i 30 minutter.
  4. Bak dem i ovnen ved 225° i 5 minutter, senk temperaturen til 200°, og bak dem videre i ca. 15 minutter, til de er sprø og gylne. Avkjøl, og sikt melis over.

Et godt tips! Sjokoladedråper som ikke smelter, er supre når sjokoladen ikke skal flyte ut under bakingen. De kan kjøpes i helsekostbutikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer