Tzatziki

Tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa

Deilig vegetarrett med smak av ferie!

WRAP: Grillost, rødløk, oliven og tomater gjør denne retten komplett! Foto: All Over Press
WRAP: Grillost, rødløk, oliven og tomater gjør denne retten komplett! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 250 g grillost (for eksempel halloumi)
  • 1 romanosalat
  • 1–2 rødløk
  • 4 tyrkiske flatbrød

Tzatziki

  • ½ agurk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 bunt dill
  • 250 g gresk yoghurt 10 %
  • salt og nykvernet pepper

Tomatsalsa

  • ½ agurk
  • 2 store tomater
  • 1 boks svarte oliven uten stener
  • salt og nykvernet pepper
HALLOUMI: Denne osten er et supert alternativ til kjøtt på grunn av sin faste konsistens, fordi den metter godt, og fordi den egner seg ypperlig til steking og grilling. Den har nemlig veldig høyt smeltepunkt, så kan stekes og grilles som et stykke kjøtt. Foto: All Over Press
HALLOUMI: Denne osten er et supert alternativ til kjøtt på grunn av sin faste konsistens, fordi den metter godt, og fordi den egner seg ypperlig til steking og grilling. Den har nemlig veldig høyt smeltepunkt, så kan stekes og grilles som et stykke kjøtt. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Tzatziki: Skyll og grovriv agurken, og la den renne av i en sil (press ut det meste av væsken med hendene). Press hvitløkfeddene. Finhakk dillen. Rør den revne agurken sammen med yoghurt, hvitløk og dill. Smak til med salt og pepper.
2. Tomatsalsa: Skrell agurken, og del den på langs. Skrap ut kjernene med en teskje, og skjær agurken i små terninger. Skyll og halver tomatene; skrap ut kjernene, og skjær det faste tomatkjøttet i små terninger. Bland sammen agurk, tomater og oliven i en bolle, og smak til med salt og pepper.
3. Skjær grillosten i 1 cm tykke skiver, og stek dem på grillen (eller i en grillpanne) i ca. 2 minutter på hver side. Skyll og tørk romanosalaten og riv den i mindre stykker. 4 Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver. Varm flatbrødet så vidt i ovnen. Fordel tzatziki, tomatsalsa, grillost, salat og rødløk på brødene, rull hvert brød sammen til en stram rull, og server.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer