
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Det er slett ikke hvert år det rødmer av tyttebær, men i år kan det se ut til at det blir en flott høst med masse tyttebær eller «tyting» som også noen kaller bærene.
Den norske sesongen for tyttebær er fra august til oktober og bærene kan plukkes helt til de dekkes av snø. Tyttebærene smaker faktisk bedre etter en frostnatt, så dette er et bærslag vi kan utnytte langt utover høsten.
Tyttebær smaker ikke spesielt godt om du spiser dem som de er. Bæret har en karakteristisk syrlig og litt besk smak. Det er derfor viktig at bærene plukkes når de er mørkerøde og helt modne, da har de høyest innhold av fruktsukker.
Ut på tyttebærtur
Tyttebærsyltetøy eller rørte tyttebær er fast følge til mange norske middager som kjøttkaker, stek, viltkjøtt og juleribba, og den vanligste måten å spise bærene.
Bærplukking var i tidligere tider og helt fram til 1960–70 åra en viktig del av husholdninger i veldig mange norske familier. Bærene var et viktig tilskudd både til hverdags- og festmat. Før fryseren kom, ble bæra syltet og Norgesglassene sto på rekke og rad i matboden. Flere plukket også bær for salg.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger