Sablé breton
Tid: 30 minutter / Hviletid: 2 timer / Baketid: 20 minutter / Porsjoner: 6
Ingredienser:
- 4 eggeplommer
- 200 g sukker
- skallet av 1 usprøytet sitron
- 200 g romtemperert smør
- 275 g hvetemel
- 1 ½ ts bakepulver
- 1 klype havsalt
Råkrem:
- frøene av 1 vaniljestang
- 2 eggeplommer
- 2 ss sukker
- 2 dl kremfløte
Pynt:
- 300 g bringebær
- melis
Slik gjør du:
- Pisk eggeplommer og sukker sammen med en elektrisk mikser til det er skummende og tykt. Pisk finrevet sitronskall og romtemperert smør i.
- Sikt mel, bakepulver og salt i, og vend rundt med en deigskraper til deigen er jevn og glatt. Dekk bollen med husholdningsfilm, og la deigen hvile på kjøl i 2 timer.
- Forvarm ovnen til 180 ° varmluft. Rull deigen ut i 5 mm tykkelse til en ca. 24 cm bred sirkel, og legg den på en bakeplate kledd med bakepapir. Bak bunnen i ovnen i 15–20 minutter. La den kjøle av på en bakerist.
- Råkrem: Pisk vaniljefrø, eggeplommer og sukker sammen til en luftig masse. Pisk fløten til lett krem, og vend den i eggeblandingen. Fordel kremen på den avkjølte kakebunnen, og pynt med bringebær. Sikt litt melis over kaken, og server straks.
LES OGSÅ: Denne ostekaken med Kongen av Danmark vil sende deg rett til godishimmelen!
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger