SABLÉ BRETON: Du kan også stikke bunnen ut i små sirkler og lage fine porsjonskaker. FOTO: Lars Ranek
SABLÉ BRETON: Du kan også stikke bunnen ut i små sirkler og lage fine porsjonskaker. FOTO: Lars RanekVis mer

Kake:

Uimotståelig!

Den franske kakeklassikeren smaker smørfylt med et hint av salt. Råkrem og bringebær står for det søte og syrlige innslaget.

Sablé breton

Tid: 30 minutter / Hviletid: 2 timer / Baketid: 20 minutter / Porsjoner: 6

Ingredienser:

  • 4 eggeplommer
  • 200 g sukker
  • skallet av 1 usprøytet sitron
  • 200 g romtemperert smør
  • 275 g hvetemel
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 klype havsalt

Råkrem:

  • frøene av 1 vaniljestang
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss sukker
  • 2 dl kremfløte

Pynt:

  • 300 g bringebær
  • melis

Slik gjør du:

  1. Pisk eggeplommer og sukker sammen med en elektrisk mikser til det er skummende og tykt. Pisk finrevet sitronskall og romtemperert smør i.
  2. Sikt mel, bakepulver og salt i, og vend rundt med en deigskraper til deigen er jevn og glatt. Dekk bollen med husholdningsfilm, og la deigen hvile på kjøl i 2 timer.
  3. Forvarm ovnen til 180 ° varmluft. Rull deigen ut i 5 mm tykkelse til en ca. 24 cm bred sirkel, og legg den på en bakeplate kledd med bakepapir. Bak bunnen i ovnen i 15–20 minutter. La den kjøle av på en bakerist.
  4. Råkrem: Pisk vaniljefrø, eggeplommer og sukker sammen til en luftig masse. Pisk fløten til lett krem, og vend den i eggeblandingen. Fordel kremen på den avkjølte kakebunnen, og pynt med bringebær. Sikt litt melis over kaken, og server straks.

LES OGSÅ: Denne ostekaken med Kongen av Danmark vil sende deg rett til godishimmelen!

Saker spesielt utvalgt for deg:

Mest populære saker: