Sablé breton
Tid: 30 minutter / Hviletid: 2 timer / Baketid: 20 minutter / Porsjoner: 6
Ingredienser:
- 4 eggeplommer
- 200 g sukker
- skallet av 1 usprøytet sitron
- 200 g romtemperert smør
- 275 g hvetemel
- 1 ½ ts bakepulver
- 1 klype havsalt
Råkrem:
- frøene av 1 vaniljestang
- 2 eggeplommer
- 2 ss sukker
- 2 dl kremfløte
Pynt:
- 300 g bringebær
- melis

Denne desserten vil garantert få fram smilet hos gjestene dine!
Slik gjør du:
- Pisk eggeplommer og sukker sammen med en elektrisk mikser til det er skummende og tykt. Pisk finrevet sitronskall og romtemperert smør i.
- Sikt mel, bakepulver og salt i, og vend rundt med en deigskraper til deigen er jevn og glatt. Dekk bollen med husholdningsfilm, og la deigen hvile på kjøl i 2 timer.
- Forvarm ovnen til 180 ° varmluft. Rull deigen ut i 5 mm tykkelse til en ca. 24 cm bred sirkel, og legg den på en bakeplate kledd med bakepapir. Bak bunnen i ovnen i 15–20 minutter. La den kjøle av på en bakerist.
- Råkrem: Pisk vaniljefrø, eggeplommer og sukker sammen til en luftig masse. Pisk fløten til lett krem, og vend den i eggeblandingen. Fordel kremen på den avkjølte kakebunnen, og pynt med bringebær. Sikt litt melis over kaken, og server straks.
LES OGSÅ: Denne ostekaken med Kongen av Danmark vil sende deg rett til godishimmelen!