SUPERENKELT: Det er bare to ingredienser her. Sopp og ost. FOTO: Lisbeth Michelsen
SUPERENKELT: Det er bare to ingredienser her. Sopp og ost. FOTO: Lisbeth MichelsenVis mer

Oppskrift med sopp og smeltet ost

Ukens godbit: Du trenger kun to ingredienser og en supergod rødvin

Det er en grunn til at disse to hører sammen.

Sopp, smeltet ost og vin på en mandag? Ja, takk! Hvis du skal klinke til, så se etter osten Epoisse - den er ikke helt umulig å finne. Denne enkle oppskriften passer perfekt sammen med en god rødvin fra Burgund. Det er nemlig samme sted som osten lages. Det er kanskje ikke tilfeldig, for disse to passer så godt sammen at man tenker at de må være skapt for hverandre. Pssst, bytt ut hamburgerbrødet med portobellosopp da vel!

Nedenfor får du oppskriften på sopp med bakt Epoisse.

Dette trenger du:

  • 1 portobellosopp
  • 1 stor spiseskje epoisse (eller annen ost)

Slik gjør du: Fjerne stilken og bak soppen i ovnen på 200 grader i omtrent 20 minutter. Legg i osten og sett den tilbake i ovnen til den så vidt smelter. Håper det smaker!

LES OGSÅ: To italienske klassikere du vil elske!

LES OGSÅ: Lynstekt svinekjøtt og portobellosopp

EN ANNEN MUNNFULL TIL RØDVIN: Elegant jordskokkpuré

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: