Dessert:

Ummm! Mørk sjokoladenytelse

Sprø utenpå, lun inni og med vaniljeis på toppen. Man kan nesten ikke be om mer!

DESSERT: Dette er en svimlende god dessert - som et lys i mørket. FOTO: Betina Hastoft
DESSERT: Dette er en svimlende god dessert - som et lys i mørket. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Cookiekake med sjokolade, Nutella og marshmallows

4 porsjoner / Tid: 15–17 minutter

Dette trenger du:

  • 120 g mykt smør
  • 100 g lyst muscovadosukker
  • 60 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • 180 g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 125 g mørk sjokolade
  • 8 ts Nutella
  • 40 små marshmallows
  • 2 minipanner av støpejern som kan tåle å settes i ovnen, ca. 17 cm i diameter.

Til servering:

  • God vaniljeis

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader. Pisk smør, muscovadosukker, sukker, vaniljesukker og egg godt sammen. Sikt mel, bakepulver og salt i deigen. Tilsett grovhakket sjokolade, og rør det hele sammen til en jevn deig.

2. Fordel 2⁄3 av deigen i de 2 små støpejernspannene. Legg 4 ts Nutella og 20 små marshmallows på hver cookie. Dekk med resten av cookiedeigen, gjerne i små klatter, så overflaten blir litt ujevn.

3. Bak cookiekakene i ovnen i 15–17 minutter, til de er lett gylne, men bløte i midten – de må gjerne se litt understekt ut. Server cookiekakene lune og nybakte med kuler av god vaniljeis på toppen.

Et godt tips! Cookiekaken kan også bakes i én stor panne, men da må ovnstiden økes litt.

LES OGSÅ: Fysen på noe godt? Lag en vaffelkake da vel!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer