Steke kjøttdeig

Unngå denne vanlige kjøttdeig-tabben

Du har sannsynligvis stekt kjøttdeig feil i alle år.

STEKE KJØTTDEIG: Hvis du steker kjøttdeigen på denne måten går du glipp av den gode smaksopplevelsen som riktig steking av kjøttet gir. Foto: NTB.
STEKE KJØTTDEIG: Hvis du steker kjøttdeigen på denne måten går du glipp av den gode smaksopplevelsen som riktig steking av kjøttet gir. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at du sannsynligvis har stekt kjøttdeig feil i alle år?

«Det er vel ikke mulig å steke kjøttdeig feil?» tenker du kanskje da. Du varmer jo bare opp pannen, tilsetter litt olje, legger kjøttdeigen oppi, hakker den opp og steker til den er gjennomstekt, brunt og saftig. Til slutt tilsetter du tacokrydder, salt eller andre krydder du liker.

Men allerede der har du gjort en stor feil, ifølge norske eksperter. Du bør nemlig steke kjøttdeigen som en gigantisk burger.

Ikke rør den, ikke hakk den opp, bare la den ligge og steke for å danne en brun og fin overflate på begge sider. Først da kan du hakke opp kjøttet.

Denne teknikken skal ifølge erfarne norske kokker sikre deg en mer smakfull og god kjøttdeig.

Så hva er grunnen til at en slik detalj kan påvirke smaken så mye?

Gjør kjøttdeigen mer smakfull

- Når du hakker opp kjøttdeigen med en gang lager du en større kjøttoverflate, og da kreves det mer varme for å få til den samme bruningen. Siden det er begrenset hvor mye varme du kan få i pannen, avkjøles pannen og kjøttdeigen koker uten at det oppstår god bruning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer