Matplan:

Usikker på hva du skal ha til middag? Få fem oppskrifter her!

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Pai med røkt fisk. FOTO: Winnie Methmann
Pai med røkt fisk. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Pai med røkt fisk

4 porsjonerTid: 1 time 40 min

Ingredienser 100 g hvetemel100 g sammalt hvetemel, fint1 ts salt100 g kaldt smørca. 4 ss kaldt vann

Ertefyll 125 g røkt laks eller kveite5 egg1 dl lett crème fraîchesaltnykvernet pepper200 g frisk spinatsmør til steking250 g erter

Servering1 neve frisk dill50 g småsalat1 sitron

1. Bland mel og salt i en bolle. Skjær smør i terninger, og smuldre i melet med fingrene til en grynete masse. Tilsett isvann, og bland sammen til en deig. Trykk deigen sammen på bordet, slik at den blir rund og litt flat. Pakk deigen inn i plastfilm, og legg den kjølig i ca. 30 minutter.2. Sett ovnen på 200 °. Kjevle deigen ut på et meldrysset bord, og legg den i en smurt paiform, 24 cm i diameter. Trykk deigen på plass langs kanten, og prikk deigen med en gaffel. Stek paibunnen midt i ovnen i ca. 10 minutter.3. Pisk egg, crème fraîche, salt og pepper sammen i en bolle. Skyll og rist vannet av spinaten, og legg den i en panne med litt smør til den faller sammen. Hell eggemassen i den forstekte bunnen, og fordel spinat over. Dryss med tinte erter og røkt fisk i mindre biter.4. Stek paien midt i ovnen i 20–25 minutter, til eggemassen er fast og gyllen. Pynt paien med dill, og server med småsalatblader og sitron i skiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer