Matplan:

Usikker på hva du skal ha til middag? Her er fiks ferdig ukemeny!

For deg og resten av familien.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Panert kylling med salat og wasabi

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
4 kyllingbrystfileter
3 ss hvetemel
1 egg
2 ½ dl strøkavring
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking
2 ss smør til steking

Wasabikrem
2 dl crème fraîche lett
1 ½ ss wasabipasta
1 ss limesaft
salt og pepper

Salat
2 hjertesalater
50 g rucola
150 g edamamebønner uten skall, frosne

1. Bank kyllingbrystfiletene lett flate med hånden eller en kjøtthammer. Fordel mel, egg og strøkavring i hver sin dype tallerken. Krydre melet med salt og pepper. Pisk egget lett sammen med en gaffel. Vend kyllingfiletene først i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.
2. Stek kyllingfiletene i olje og smør på en tørr panne i ca. 5 minutter på hver side til de er gjennomstekte. Krydre med litt salt og pepper.
3. Wasabikrem: Rør crème fraîche, wasabi og limesaft sammen i en skål, og smak til med salt og pepper.
4. Salat: Plukk hjertesalatene i mindre biter. Tin edamamebønnene. Anrett salatene og edamamebønnene på et fat. Skjær kyllingfiletene i skiver, og legg dem på toppen av salaten. Drypp med litt wasabikrem, og server resten i en skål.

Du kan servere små poteter til hvis du vil at retten skal være mer mettende. FOTO: Columbus Leth
Du kan servere små poteter til hvis du vil at retten skal være mer mettende. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Rødbetsuppe med chili og spisskummen

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
600 g rødbeter
400 g poteter
1 løk
1 rød chili
2 cm fersk ingefær
2 ss olivenolje til steking
1 ½ ts malt spisskummen
1,2 liter grønnsakbuljong
1 dl kokosmelk
1 ss limesaft
salt og pepper

Til servering
1 dl crème fraîche lett
1 håndfull bladpersille
1 grovt brød

1. Skrell rødbeter og poteter, og skjær dem i terninger. Skrell løken, og grovhakk den. Del chilien på langs, fjern frøene og finhakk den. Skrell ingefæren, og riv den grovt.
2. Stek alt dette i en stor gryte med olje i 2–3 minutter. Krydre med spisskummen, og stek videre i ca. 1 minutt. Hell buljongen i gryten, og la suppen koke opp. Skru ned til middels varme, og la suppen småkoke i 20–25 minutter til grønnsakene er helt møre.
3. Bruk en stavmikser direkte i gryten for å mose suppen jevn og glatt. Tilsett kokosmelk, og varm suppen gjennom. Smak til med limesaft, salt og pepper.
4. Servering: Anrett suppen i skåler, og server med crème fraîche, hakket persille og brød.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Pastagryte med kjøtt og sopp

4 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
1 stor løk
2 gulrøtter
250 g sjampinjong
1 ½ ss olivenolje til steking
500 g kjøttdeig av storfe
1 ts malt paprikakrydder
1 ss provencekrydder
½ ts sukker
salt og pepper
1 ts balsamicoeddik
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
325 g pastaskruer
7 dl grønnsakbuljong

Til servering
50 g parmesan
1 håndfull fersk basilikum

1. Skrell løken, og hakk den grovt. Skrell gulrøttene, og skjær dem i små terninger. Rens sjampinjongene og hakk dem i små biter.
2. Stek alt dette i olje i en stor gryte i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig, og brun den godt. Tilsett krydder, eddik, tomatpuré og hakkede tomater, og rør sammen. Hell pasta og buljong i gryten, og kok opp.
3. Skru ned til middels varme, sett lokk på gryten, og la det småkoke i 15 minutter, eller til pastaen er mør. Ta av lokket og rør rundt. Smak til med salt og pepper.
4. Servering: Server i dype tallerkener, og topp med ferskrevet parmesan og basilikumblader.

Du trenger kun én gryte for å lage denne gode pastaretten. FOTO: Columbus Leth
Du trenger kun én gryte for å lage denne gode pastaretten. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Parmapizza med cæsarsalat

4 personer
Tid: 30 min
Hevetid: 45 min
Steketid: 10 min

Ingredienser
Pizzadeig

15 g gjær
2 dl lunkent vann
½ ts sukker
2 ss olivenolje
325 g pizzamel
1 ½ ts salt

Fyll
1 ½ dl pizzasaus
250 g revet mozzarella
2 ts tørket oregano
salt og pepper
8 skiver parmaskinke

Cæsarsalat
1 hjertesalat

50 g parmesan
1 ½ dl crème fraîche lett
½ potte gressløk

1. Pizzadeig: Løs opp gjæren i vann i en skål. Tilsett sukker og olje, og rør rundt. Tilsett mel og salt, og elt deigen grundig til den er glatt og smidig. Dekk skålen med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på kjøkkenbenken i 45 minutter til dobbel størrelse.
2. Sett ovnen på 250° varmluft og la 2 bakeplater bli varme i ovnen. Hell deigen ut på et meldrysset bord, del den i 2 biter, og kjevle bitene ut til tynne pizzabunner.
3. Legg bunnene på hvert sitt stykke bakepapir, smør dem med et tynt lag tomatsaus, dryss med revet mozzarella, og krydre med oregano, salt og pepper. Fordel parmaskinke øverst.
4. Trekk pizzaene over på de glovarme bakeplatene, og stek dem i ovnen i ca. 10 minutter til de er gjennomstekte.
5. Cæsarsalat: Skyll salaten, og hakk den grovt. Høvle parmesan i flak. Fordel salaten på de varme pizzaene, drypp med litt crème fraîche og topp med parmesan og hakket gressløk. Server straks.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Rødbetburger med ost, tomat og rødløk

4 personer
Tid: 35 min

Ingredienser
4 burgerbrød
50 g rucola
2 tomater
1 rødløk
4 sylteagurker
6 ss majones

Rødbetburgere
350 g rødbeter
2 egg
50 g revet mozzarella
1 håndfull kruspersille
75 g havregryn
25 g hvetemel
1 ½ ts malt spisskummen
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking

1. Skrell rødbetene, og riv dem grovt. Press ut så mye væske som mulig. Bland rødbetene sammen med egg, mozzarella, hakket persille, havregryn, mel, spisskummen, salt og pepper i en skål. Form rødbetfarsen til 4 flate burgere, og stek dem i olje på en varm panne i 5–7 minutter på hver side til de er gylne og gjennomstekte.
2. Varm burgerbrødene. Skyll tomatene, og skjær dem i skiver. Skrell rødløken, og skjær den i skiver. Skjær sylteagurkene i skiver. Smør brødene med majones, og anrett burgerne med rucola, rødbetburgere, ost, tomat, rødløk og sylte­agurker. Server straks.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet