SJOKOLADETERTE: Terte + sjokolade + kaffe = nam! FOTO: Betina Hastoft
SJOKOLADETERTE: Terte + sjokolade + kaffe = nam! FOTO: Betina Hastoft
Sjokoladeterte:

Vakker sjokoladedrøm

Bjørnebær blir enda vakrere når de er frosne. Legg dem på kaken som et lite kunstverk.

Sjokoladeterte med frosne bjørnebær

Tid: 40 minutter / Avkjøling: 3,5 time / Baketid: 25 minutter / Porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 100 g mykt smør
  • 60 g melis
  • 15 g kakao
  • frøene av 1/2 vaniljestang
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvetemel
  • 1 terteform med løs bunn, 20 cm i diameter

Sjokoladekrem:

  • 2 plater gelatin
  • 250 g mørk sjokolade 70 %
  • 3 1/2 dl kremfløte
  • 25 g flytende honning
  • 1 klype salt

Pynt:

  • 200 g friske bjørnebær

Slik gjør du:

  1. Rør smør sammen med melis, kakao, vaniljekorn og salt. Rør i egget. Tilsett mandelmel og hvetemel, og samle deigen uten å elte for mye. Pakk deigen i plastfolie, og legg kjølig i 30 minutter.
  2. Rull deigen ut med en kakerulle på et meldrysset bord, og kle den smurte formen med deigen. Trim kantene for overskuddsdeig. Sett tertebunnen i fryseren i 1 time.
  3. Varm opp ovnen til 190 °. Sett den frosne tertebunnen direkte inn i den varme ovnen. Bak den i ca. 25 minutter, til den er gyllen. La formen kjøle av på en rist.
  4. SJOKOLADEKREM: Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad. Varm fløte og honning opp i en gryte til fløten når kokepunktet. Ta gryten av varmen. Ta gelatinen opp av vannet, og la den smelte i den varme fløten under omrøring. Hell fløteblandingen over den smeltede sjokoladen, litt av gangen. Rør energisk med en deigskraper i midten av blandingen, til sjokolade og fløte samler seg til en blank masse. Krydre med litt salt. Hell sjokoladekremen i den avkjølte tertebunnen, og sett terten kjølig i minst 3 timer.
  5. PYNT: Legg bjørnebærene i fryseren til de er helt frosne. Server sjokoladeterten med en pen bunke frosne bjørnebær på toppen.

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren er uimotståelig god!

Til forsiden