Sjokoladeterte med frosne bjørnebær
Tid: 40 minutter / Avkjøling: 3,5 time / Baketid: 25 minutter / Porsjoner: 4
Ingredienser:
- 100 g mykt smør
- 60 g melis
- 15 g kakao
- frøene av 1/2 vaniljestang
- 1 klype salt
- 1 egg
- 25 g mandelmel
- 175 g hvetemel
- 1 terteform med løs bunn, 20 cm i diameter
Sjokoladekrem:
- 2 plater gelatin
- 250 g mørk sjokolade 70 %
- 3 1/2 dl kremfløte
- 25 g flytende honning
- 1 klype salt
Pynt:
- 200 g friske bjørnebær

Skremmende god gresskarkake med kremost og pekannøtter!
Slik gjør du:
- Rør smør sammen med melis, kakao, vaniljekorn og salt. Rør i egget. Tilsett mandelmel og hvetemel, og samle deigen uten å elte for mye. Pakk deigen i plastfolie, og legg kjølig i 30 minutter.
- Rull deigen ut med en kakerulle på et meldrysset bord, og kle den smurte formen med deigen. Trim kantene for overskuddsdeig. Sett tertebunnen i fryseren i 1 time.
- Varm opp ovnen til 190 °. Sett den frosne tertebunnen direkte inn i den varme ovnen. Bak den i ca. 25 minutter, til den er gyllen. La formen kjøle av på en rist.
- SJOKOLADEKREM: Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad. Varm fløte og honning opp i en gryte til fløten når kokepunktet. Ta gryten av varmen. Ta gelatinen opp av vannet, og la den smelte i den varme fløten under omrøring. Hell fløteblandingen over den smeltede sjokoladen, litt av gangen. Rør energisk med en deigskraper i midten av blandingen, til sjokolade og fløte samler seg til en blank masse. Krydre med litt salt. Hell sjokoladekremen i den avkjølte tertebunnen, og sett terten kjølig i minst 3 timer.
- PYNT: Legg bjørnebærene i fryseren til de er helt frosne. Server sjokoladeterten med en pen bunke frosne bjørnebær på toppen.