SJOKOLADETERTE: Terte + sjokolade + kaffe = nam! FOTO: Betina Hastoft
SJOKOLADETERTE: Terte + sjokolade + kaffe = nam! FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Sjokoladeterte:

Vakker sjokoladedrøm

Bjørnebær blir enda vakrere når de er frosne. Legg dem på kaken som et lite kunstverk.

Publisert
Sist oppdatert

Sjokoladeterte med frosne bjørnebær

Tid: 40 minutter / Avkjøling: 3,5 time / Baketid: 25 minutter / Porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 100 g mykt smør
  • 60 g melis
  • 15 g kakao
  • frøene av 1/2 vaniljestang
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvetemel
  • 1 terteform med løs bunn, 20 cm i diameter

Sjokoladekrem:

  • 2 plater gelatin
  • 250 g mørk sjokolade 70 %
  • 3 1/2 dl kremfløte
  • 25 g flytende honning
  • 1 klype salt

Pynt:

  • 200 g friske bjørnebær

Slik gjør du:

  1. Rør smør sammen med melis, kakao, vaniljekorn og salt. Rør i egget. Tilsett mandelmel og hvetemel, og samle deigen uten å elte for mye. Pakk deigen i plastfolie, og legg kjølig i 30 minutter.
  2. Rull deigen ut med en kakerulle på et meldrysset bord, og kle den smurte formen med deigen. Trim kantene for overskuddsdeig. Sett tertebunnen i fryseren i 1 time.
  3. Varm opp ovnen til 190 °. Sett den frosne tertebunnen direkte inn i den varme ovnen. Bak den i ca. 25 minutter, til den er gyllen. La formen kjøle av på en rist.
  4. SJOKOLADEKREM: Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad. Varm fløte og honning opp i en gryte til fløten når kokepunktet. Ta gryten av varmen. Ta gelatinen opp av vannet, og la den smelte i den varme fløten under omrøring. Hell fløteblandingen over den smeltede sjokoladen, litt av gangen. Rør energisk med en deigskraper i midten av blandingen, til sjokolade og fløte samler seg til en blank masse. Krydre med litt salt. Hell sjokoladekremen i den avkjølte tertebunnen, og sett terten kjølig i minst 3 timer.
  5. PYNT: Legg bjørnebærene i fryseren til de er helt frosne. Server sjokoladeterten med en pen bunke frosne bjørnebær på toppen.

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren er uimotståelig god!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer