GODT: Super salat med smakfull dressing og ostetoast!
GODT: Super salat med smakfull dressing og ostetoast! Vis mer

Geitost

Varm paprikasalat med grillet løk og geitost

Sennepdressing til denne varme salaten.

Tid beregnet på denne retten: 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2 røde paprika
  • 2 rødløk
  • 1 ss olje til pensling
  • 400 g baby leaves (små, spede salatblader)

Geitosttoast

  • 1 liten bagett
  • 110 g fersk hvit geitost
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje

Sennepsdressing

  • ½ dl olivenolje
  • 2 ss honning
  • 1 ss sennep
  • 2 ss balsamicoeddik
  • salt og nykvernet pepper
OST: Prøv hvit geitost - det smaker kjempegodt! Foto: All Over Press
OST: Prøv hvit geitost - det smaker kjempegodt! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 grader. Legg paprikaene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i 30 minutter. Legg de stekte paprikaene i en lufttett beholder, la dem hvile i 10 minutter. Flå deretter av skallet, og fjern frø og stilken. Skjær paprikaen i avlange strimler. 
2. Skrell rødløken, skjær i tykke båter, pensle skjæreflatene med olje. Stek løken i en grillpanne i 1 minutt på hver side. Skyll og tørk salatbladene.
3. Geitosttoast: Sett ovnen på 175 grader. Skjær bagetten i skiver, fordel skiver av geitost oppå brødet. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir. Dryss med timian, og drypp med honning og olje. Stek brødene i ovnen i knapt 10 minutter.
4. Sennepsdressing: Rør sammen ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salatbladene og bland rundt. Anrett salaten med paprika og grillet løk, og server med geitosttoast ved siden av.

God middag!