Mat

Varm salat med oksekjøtt og sopp

En deilig og annerledes fredagsrett!

VARM SALAT: Denne har litt av alt! Foto: All Over Press
VARM SALAT: Denne har litt av alt! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 200 g banansjalottløk eller vanlig sjalottløk
  • skall av 1 økologisk sitron
  • saft av 2 sitroner
  • 100 g honning
  • Salat:
  • 200 g kongeøsterssopp i skiver
  • olivenolje til steking
  • salt
  • 2 gode biffer
  • litt olje til steking
  • salt og pepper
  • ½ bunt bladpersille

Tips! Du kan også bruke vanlig østerssopp eller champignoner i stedet for kongeøsterssopp.

Tilbehør:

  • Grovt brød

Slik gjør du:

1. Rens løken, del dem eventuelt i to. Ha sitronskall og sitronsaft i en gryte sammen med honning. La det koke opp, og ha løken i gryten. La det hele syde i 4‒5 minutter. La løken avkjøles litt i laken.

2. Imens rister du soppen i olivenolje i en stekepanne. Ha på salt. Stek biffene, gjerne til de har en rosa kjerne; krydre med salt og pepper, og skjær kjøttet i skiver.

3. Vend forsiktig kjøttskiver, sopp og løk med litt av syltelaken sammen med grovrevet bladpersille. Anrett salaten, og server straks med grovt brød til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.