Mat

Varm salat med oksekjøtt og sopp

En deilig og annerledes fredagsrett!

VARM SALAT: Denne har litt av alt! Foto: All Over Press
VARM SALAT: Denne har litt av alt! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 200 g banansjalottløk eller vanlig sjalottløk
  • skall av 1 økologisk sitron
  • saft av 2 sitroner
  • 100 g honning
  • Salat:
  • 200 g kongeøsterssopp i skiver
  • olivenolje til steking
  • salt
  • 2 gode biffer
  • litt olje til steking
  • salt og pepper
  • ½ bunt bladpersille

Tips! Du kan også bruke vanlig østerssopp eller champignoner i stedet for kongeøsterssopp.

Tilbehør:

  • Grovt brød
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rens løken, del dem eventuelt i to. Ha sitronskall og sitronsaft i en gryte sammen med honning. La det koke opp, og ha løken i gryten. La det hele syde i 4‒5 minutter. La løken avkjøles litt i laken.

2. Imens rister du soppen i olivenolje i en stekepanne. Ha på salt. Stek biffene, gjerne til de har en rosa kjerne; krydre med salt og pepper, og skjær kjøttet i skiver.

3. Vend forsiktig kjøttskiver, sopp og løk med litt av syltelaken sammen med grovrevet bladpersille. Anrett salaten, og server straks med grovt brød til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer