SALAT: Server gjerne en salat på store fat, og anrett ingrediensene hver for seg, så kan alle blande sin egen salat. FOTO: Nina Malling
SALAT: Server gjerne en salat på store fat, og anrett ingrediensene hver for seg, så kan alle blande sin egen salat. FOTO: Nina MallingVis mer

Salat:

Vårsalat med persillepesto

Salaten smaker godt som tilbehør til fisk eller kylling.

Vårsalat med persillepesto

4 porsjoner / Tid: 55 min

Ingredienser:

  • 500 g reddiker
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • 400 g belugalinser
  • 300 g frosne edamamebønner
  • 2 modne avokado
  • ½ liten rødkål eller annen kål
  • 50 g småsalat, feldsalat

Persillepesto:

  • 100 g mandler
  • 25 g nyrevet parmesan
  • 100 g bredbladet persille
  • saft av ½ sitron
  • 1 dl olivenolje
  • salt

Servering:

  • grovt brød

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Rens og del reddiker i to, og fordel på bakeplate med bakepapir. Bland med olje, og dryss med salt. Bak reddikene i ovnen i 25 minutter til de er møre og gylne på overflaten.
  2. Kok belugalinser i lettsaltet vann i ca. 20 minutter til de er møre.
  3. Rist mandler i en tørr panne, og kjør dem i en mikser sammen med parmesan, persille, sitronsaft, olivenolje og salt. Tilsett gjerne mer olivenolje i pestoen til du har ønsket konsistens.
  4. Hell kokende vann over de frosne edamamebønnene i en bolle, og la dem dryppe av i en sil. Skjær avokadoene i tynne skiver. Legg skivene utover i en dekorativ rekke.
  5. Skjær kål i tynne strimler. Skyll og rist vannet av salaten. Anrett bakte reddiker, linser, edamamebønner, avokado, kål, salat og pesto sammen på en stor fjøl. Da kan middagsvennene samle seg rundt og sette sammen sin egen salat. Server med brød.

LES OGSÅ: Trikset som gir den klassiske gulrotkaken et skikkelig løft!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: