Spise vegansk:

Veganer på prøve: - Jeg klarte bare tre dager

Vi ba en anti-fanatiker, en som ikke gidder lage mat, en helseredaktør og en klimabevisst familiemor leve vegansk i en uke. Les hvordan det gikk!

Disse fire damene har sjekket hvordan de likte veganlivet – i sju dager. FOTO: Franne Voigt
Disse fire damene har sjekket hvordan de likte veganlivet – i sju dager. FOTO: Franne Voigt Vis mer
Publisert

- Jeg klarte bare tre dager

Hun som ikke liker å lage mat

Det var en gang en som sa til meg at grunnen til at vi mennesker kan kose oss med melk, fløte, ost og smør, er at man tar kalven fra kua. Vi tar det som kalven egentlig skulle hatt.

Hva som skjer med kalven, hadde jeg ikke lyst til å tenke på. Og det samme gjaldt egentlig for kua. Men jeg kunne likevel ikke la være å se den for meg: stående der med store, brune kuøyne uten ungen sin og bli melket av en maskin. Etterpå var det litt vanskelig å spise ost på brødskiva.

Men så skjedde det noe magisk/tragisk, alt etter hvordan man ser på det: Jeg begynte å glemme hvor osten kom fra, og etter et par uker var jeg godt i gang med godsakene.

Men av og til kommer den tilbake, den dårlige samvittigheten … Så kunne jeg la være? Altså å spise melkeprodukter, kjøtt og alt det andre som for meg er forbundet med en viss dyremishandling. Og ja, jeg vet jo at noen vil hevde at det ikke er dyremishandling, men jeg tror dyrene ville velge en annen skjebne enn å stå til tjeneste for oss og våre tenner, om de kunne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer