Hvitvin

Velg tørr vin hvis du er opptatt av vekt

Alkoholprosent har også mye å si.

KALORIER OG VIN: Ønsker du en vin med lite kalorier, bør du se etter en som er tørr (uten sukker) og har lav alkoholprosent. Foto: REX/Juice/All Over Press
KALORIER OG VIN: Ønsker du en vin med lite kalorier, bør du se etter en som er tørr (uten sukker) og har lav alkoholprosent. Foto: REX/Juice/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Alkohol inneholder mange flytende kalorier. Og hvis du skal passe vekta, kan det være greit å styre unna de mest kaloririke drinkene.

Ett gram alkohol gir cirka 7 kalorier. Til sammenligning gir ett gram sukker 4 kalorier.

Se listen over kaloriinnholdet i vanlige typer drikke her.

Alkohol gir mer kalorier enn sukker

– Hovedpoenget er alkohol gir mer kalorier enn sukker. Så ønsker man lite kalorier, bør man drikke vin som er tørr, altså uten sukker, og har lav alkoholprosent, sier Tom R. Tyrihjell, leder varefaglig ved Vinmonopolet, til KK.no.

Han forteller at de vinene med laveste alkoholprosent finnes vanligvis i de noe kjøligere vinområdene, for eksempel heller nord i Frankrike enn sør.

Hva gjør alkohol med smaken på vinen?

- Vin uten sukker smaker jo selvfølgelig mindre søtt, men vin laget på godt modne druer kan smake nesten litt søtt selv om de er tørre. Tørr tysk Riesling har flere eksempler på dette, forklarer Tyrihjell:

– Vin med moderat alkohol smaker mindre mektig, den er ikke så «fet» og varmer mindre. Dette blir nok for det meste nyanser siden alkoholforskjellene i de ulike vinene tross alt ikke er så stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer