Oppskrifter:

Velkommen til julemiddag

Slik kan du lage julemat med en annen vri på svinekjøttet enn den klassiske ribba – og servere det med en fabelaktig deilig potetvariant.

Således kan et julebord pyntes – med en linduk og servietter i samme nøytrale farge, slik at oppmerksomheten rettes mot blomster og annen pynt på bordet. Du kan tørke noen av høstens blomster på forhånd, og la dem pryde bordet sammen med litt festlig glitterpynt. FOTO: Stine Christiansen
Således kan et julebord pyntes – med en linduk og servietter i samme nøytrale farge, slik at oppmerksomheten rettes mot blomster og annen pynt på bordet. Du kan tørke noen av høstens blomster på forhånd, og la dem pryde bordet sammen med litt festlig glitterpynt. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Sukkerglaserte poteter

4 personer

Ingredienser2 kg små poteter½ dl sukker2 ss smør havsalt

1. Kok og skrell halvparten av potetene dagen før. Sett dem i kjøleskapet. Skrell og kok resten av potetene i ca. 15 minutter. Ta av varmen, og la potetene trekke ferdig i vannet.2. Smelt sukker ved lav varme i en panne til det er lysebrunt. Tilsett smør og de kalde potetene. Vend dem forsiktig så de blir lysebrune over det hele. Smak til med salt.

Svinekam

4 personer

Ingredienser 800 g svinekam med svor6 laurbærblader havsalt

1. Hell 1 liter kokende vann i et ildfast fat som passer til størrelsen på svinesteken. Snitt svoren i lange, smale remser på tvers (ikke i firkanter som på vanlig ribbe).2. Legg steken med svoren ned i det kokende vannet, og sett fatet i ovnen i 20 minutter på 160°. Ta ut steken, og tørk den med kjøkkenpapir. Gni rikelig med salt ned i snittene i svoren. Legg steken på en rist over pannen med svoren opp, og ha laurbærblad inn i snittene.3. Sett steken tilbake i ovnen, og stek den i ca. 1 time og 15 minutter. Er ikke svoren blitt sprø, skru opp varmen til 235 grader i ca. 5 minutter.4. La svinesteken hvile i minst ½ time, gjerne lenger.5. Ved servering: Skjær steken i skiver, og server med rødkål, sukkerglaserte poteter og saus av stekesjy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer