Oppskrift:

Verdens beste vafler

Disse smaker som barndom, sukker og solnedgang.

VERDENS BESTE VAFLER OPPSKRIFT: Verdens beste vafler er de mamma-Heldal serverer i hagestua på Brøttum. Nå har hun latt seg overtale til å dele oppskriften. FOTO: NTB
VERDENS BESTE VAFLER OPPSKRIFT: Verdens beste vafler er de mamma-Heldal serverer i hagestua på Brøttum. Nå har hun latt seg overtale til å dele oppskriften. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

For noen år siden skrev jeg en kommentar om ti ting jeg håpet skulle skje i løpet av året. Noen av dem var store ting, men ofte er de små tingene de største, og noe av det jeg har fått aller mest tilbakemeldinger på er punktet om mammas vafler.

Om vaflene skrev jeg dette: Jeg håper at jeg minst ti ganger i løpet av året får spise mammas sprø, overjordisk gode vafler laget med kefir (jeg tror det må være den som er den hemmelige ingrediensen) og overstrødd med sukker og hjemmelaget jordbærsyltetøy – mens jeg ser utover Mjøsa fra hagestua hjemme på Brøttum og slurper i meg svart kaffe fra pappas trofaste Moccamaster.

Og vaflene jeg snakker om er de vaflene som er så sprø at de knaser når du setter tennene i dem. Som smaker som morgendugg, barndomsminner og ditt første kyss. Som er så gode at når du lukker øynene kan du se sola speile seg i overflaten på et speilblankt Mjøsa (eller eventuelt en valgfri innsjø som vekker like gode minner).

De vaflene som med sukker og hjemmelaget jordbærsyltetøy kan få mannen eller kvinnen i ditt liv til å fri i pur begeistring!

Det tok litt overtalelse, men mamma lot seg til slutt overbevise om at det hadde vært umoralsk å holde en så god oppskrift for seg selv. Så her er de, Astrid Heldals (snart) berømte vafler.

VAFLER: Noe av det jeg har fått aller mest tilbakemeldinger på etter den forrige kommentaren min er punktet om mammas vafler. FOTO: NTB Scanpix
VAFLER: Noe av det jeg har fått aller mest tilbakemeldinger på etter den forrige kommentaren min er punktet om mammas vafler. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Verdens beste vafler oppskrift

Ingredienser:

  • 6 dl væske, blanding av kulturmelk, fløte/rømme (mest kulturmelk)
  • Litt vann (1 til 2 spiseskjeer)
  • 1 egg
  • Litt bakepulver ( 1 teskje) kan sløyfes
  • Ca. 3 dl hvetemel
  • Litt meierismør (30g–40g) smeltet

Slik gjør du: Vispes sammen til jevn røre, ha i smeltet smør tilslutt.

Som mamma skrev til meg, det er litt vanskelig å vite eksakt hvor mye det skal være av hver ingrediens, da hun lager sin røre på slump. Men prøv deg litt fram, er hennes beste råd.

God helg - og god vaffelrøre!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer