For noen år siden skrev jeg en kommentar om ti ting jeg håpet skulle skje i løpet av året. Noen av dem var store ting, men ofte er de små tingene de største, og noe av det jeg har fått aller mest tilbakemeldinger på er punktet om mammas vafler.

«Jeg gledet meg. Nå skulle det bli hjerter, svaner og juletrær»
Og vaflene jeg snakker om er de vaflene som er så sprø at de knaser når du setter tennene i dem. Som smaker som morgendugg, barndomsminner og ditt første kyss. Som er så gode at når du lukker øynene kan du se sola speile seg i overflaten på et speilblankt Mjøsa (eller eventuelt en valgfri innsjø som vekker like gode minner).
De vaflene som med sukker og hjemmelaget jordbærsyltetøy kan få mannen eller kvinnen i ditt liv til å fri i pur begeistring!
Det tok litt overtalelse, men mamma lot seg til slutt overbevise om at det hadde vært umoralsk å holde en så god oppskrift for seg selv. Så her er de, Astrid Heldals (snart) berømte vafler.

Ny is: - Kan like gjerne ha såpe i en kopp

Verdens beste vafler oppskrift
Ingredienser:
- 6 dl væske, blanding av kulturmelk, fløte/rømme (mest kulturmelk)
- Litt vann (1 til 2 spiseskjeer)
- 1 egg
- Litt bakepulver ( 1 teskje) kan sløyfes
- Ca. 3 dl hvetemel
- Litt meierismør (30g–40g) smeltet
Slik gjør du: Vispes sammen til jevn røre, ha i smeltet smør tilslutt.
Som mamma skrev til meg, det er litt vanskelig å vite eksakt hvor mye det skal være av hver ingrediens, da hun lager sin røre på slump. Men prøv deg litt fram, er hennes beste råd.
God helg - og god vaffelrøre!
