Waldorfsalat oppskrift

Waldorfsalat-tabbene du bør unngå

Her er det mange som går i fella.

WALDORFSALAT: Den kommer i mange varianter, men det er noe fallgruver du bør unngå. FOTO: NTB
WALDORFSALAT: Den kommer i mange varianter, men det er noe fallgruver du bør unngå. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

naldorfsalat har blitt en kjærkommen rett på festbuffeten, og har fått sitt navn etter at den første gang ble servert på åpningen av det fasjonable hotellet Waldorf Astoria i New York 14. mars 1896.

Retten ble komponert av hovmester Oskar Tschirky, som jobbet ved hotellet i 50 år, og tradisjonelt sett består retten av like deler Granny-Smith- og Golden Delicious-epler skåret i små biter, samt selleri, og majones.

Waldorfsalat er en klar favoritt på norske koldtbord, gjerne ved siden av oppskåret kalkun, og salaten har med årene kommet i mange varianter. Opprinnelig skal den ha vært uten nøtter, og nøtter ble etter sigende lagt til først i 1905. I dag inngår ofte pisket krem i dressingen, sammen med majonesen.

Da KK intervjuet mesterkokken Eivind Hellstrøm i 2018, ga han KKs lesere oppskrift på en herlig hjemmelaget majones som passer godt i nettopp Waldrofsalat, og fremgangsmåten finner du her:

Oppskrift på Waldorfsalat

Ingredienser:

  • 250g stilkselleri (stangselleri)
  • 250g eple
  • 100g valnøtter
  • 100g majones
  • 2ss sitronsaft
  • 4ss fløte
  • salt
  • 20stk druer
  • 1stk appelsin

Fremgangsmåte: Skjær opp sellerien, og forvell den raskt i lettsaltet vann, da bli den ikke så bitter i smaken. Avkjøl. Stikk ut kjernehuset på eplene, og skjær eplene i fine strimler eller skiver. Grovhakk valnøttene, og del druene i to. Pisk fløten lett, og bland den sammen med majones, salt og sitronsaft. Vend dette inn i salaten, og pynt med noen appelsinskiver rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer