WOK: Gjør alle grønnsakene ferdig på forhånd, så kan retten stekes superraskt i wokpannen. FOTO: Columbus Leth
WOK: Gjør alle grønnsakene ferdig på forhånd, så kan retten stekes superraskt i wokpannen. FOTO: Columbus LethVis mer

Wok:

Woket kalkun med paprika, brokkoli og nudler

Her kan du fint erstatte kalkun med kylling hvis det er ønsket.

Woket kalkun med paprika, brokkoli og nudler

4 porsjoner / Tid: 30 min

Dette trenger du:

  • ca. 500 g kalkunfilet
  • 1 løk
  • 3 hvitløksbåter
  • 1 brokkoli
  • 3 gulrøtter
  • 2 røde paprikaer
  • 1 liten boks mais
  • 1 ss solsikkeolje til steking
  • 1 dl søt chilisaus
  • 1 dl soyasaus
  • 2 dl grønnsakbuljong

Tilbehør:

  • 300 g fullkorns-nudler
  • ½ bunt koriander

Slik gjør du:

  1. Vask og tørk kjøttet. Skjær kjøttet i smale strimler. Rens og finhakk løk og hvitløk. Skyll brokkoli, og skjær den i avlange buketter. Skrell gulrøttene, og skjær dem i avlange stenger. Rens paprikaene, og skjær dem i strimler. Hell vannet av maisen.
  2. Varm olje i en wok eller stor stekepanne, og stek kjøtt, løk og hvitløk ved sterk varme et par minutter under omrøring. Stek alle grønnsakene sammen med kjøttet i 2–3 minutter. Tilsett chilisaus, soyasaus og grønnsakbuljong, og la retten koke opp.
  3. Legg nudler i en ildfast skål, hell kokende vann over, og la det stå i ca. 2 minutter. Hell vannet av nudlene, og bland dem i retten.
  4. Dryss med frisk koriander, og server straks.

LES OGSÅ: Gateau Marcel-kake som smelter på tungen

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: