Wok:

Woket kalkun med paprika, brokkoli og nudler

Her kan du fint erstatte kalkun med kylling hvis det er ønsket.

WOK: Gjør alle grønnsakene ferdig på forhånd, så kan retten stekes superraskt i wokpannen. FOTO: Columbus Leth
WOK: Gjør alle grønnsakene ferdig på forhånd, så kan retten stekes superraskt i wokpannen. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Woket kalkun med paprika, brokkoli og nudler

4 porsjoner / Tid: 30 min

Dette trenger du:

  • ca. 500 g kalkunfilet
  • 1 løk
  • 3 hvitløksbåter
  • 1 brokkoli
  • 3 gulrøtter
  • 2 røde paprikaer
  • 1 liten boks mais
  • 1 ss solsikkeolje til steking
  • 1 dl søt chilisaus
  • 1 dl soyasaus
  • 2 dl grønnsakbuljong

Tilbehør:

  • 300 g fullkorns-nudler
  • ½ bunt koriander

Slik gjør du:

  1. Vask og tørk kjøttet. Skjær kjøttet i smale strimler. Rens og finhakk løk og hvitløk. Skyll brokkoli, og skjær den i avlange buketter. Skrell gulrøttene, og skjær dem i avlange stenger. Rens paprikaene, og skjær dem i strimler. Hell vannet av maisen.
  2. Varm olje i en wok eller stor stekepanne, og stek kjøtt, løk og hvitløk ved sterk varme et par minutter under omrøring. Stek alle grønnsakene sammen med kjøttet i 2–3 minutter. Tilsett chilisaus, soyasaus og grønnsakbuljong, og la retten koke opp.
  3. Legg nudler i en ildfast skål, hell kokende vann over, og la det stå i ca. 2 minutter. Hell vannet av nudlene, og bland dem i retten.
  4. Dryss med frisk koriander, og server straks.

LES OGSÅ: Gateau Marcel-kake som smelter på tungen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer