Ingredienser:
Lefse
3 egg
1 ts salt
100 g kremost
2 ss fiberhusk
40 g rugmel
10 g valsede byggryn (fra Urtekram)
1 ts bakepulver
Pulled pork
1 kg svinenakke uten bein og svor
2 ss Sukrin
2 ss mørk agavesirup
2 ss paprikapulver
1 ss hvitløkspepper
1 ss salt
1 ts cayennepepper
1 ts sennepspulver
Saus
1 dl eple-eddik
1 ss tomatpuré
1 ss mørk agavesirup
1 ts salt
1 ts tabasco
½ ts cayennepepper
Tilbehør
salat
agurk
coleslaw

Slik gjør du:
1. Rens kjøttet. Miks Sukrin, sirup og krydder og gni godt rundt kjøttet. Legg det i en frysepose og la den marinere i kjøleskapet i minst et par timer, gjerne fire.
3. Legg kjøttet i et ildfast fat og hell
i ca. 1 cm vann. Dekk med alumini-umsfolie og stek i ovnen på 120° i
8 timer.
4. Ta av folien og stek i ytterligere
2 timer på 150°.
5. Ta ut steken og la den hvile i 30 min.
Lefse
1. Skill eggene i hviter og plommer. Pisk hvitene stive med salt.
2. Rør plommene til en jevn masse med osten og rør fiberhusk, rugmel og valset byggryn i. Vend hvitene forsiktig inn i deigen.
3. Smør deigen ut i fire sirkler à 25 cm på to stekeplater kledd med bakepapir. Stekes ved 150° i 30 min.
4. Pakk de varme lefsene inn i et fuktig håndkle, så de holder seg myke. Sett til avkjøling.
Saus
1. Rør eddik, tomatpuré, sirup, salt, tabasco og cayennepepper til en saus.
2. Trekk kjøttet fra hverandre (derav navnet «pulled pork) med to gafler og bland det med sausen.
3. Ha kjøttet i de lune lefsene sammen med litt sprø salat, agurkstaver og paprika – og server med en coleslaw.
God helg og god middag!