PULLED PORK: Perfekt dersom du er blitt litt lei av den tradisjonelle helgetacoen. Foto: All Over Press
PULLED PORK: Perfekt dersom du er blitt litt lei av den tradisjonelle helgetacoen. Foto: All Over Press Vis mer

Pulled Pork

Wrap med pulled pork

Erstatt fredagstacoen med denne retten for en ny variant

Publisert

Ingredienser:

Lefse
3 egg
1 ts salt
100 g kremost
2 ss fiberhusk
40 g rugmel
10 g valsede byggryn (fra Urtekram)
1 ts bakepulver

Pulled pork
1 kg svinenakke uten bein og svor
2 ss Sukrin
2 ss mørk agavesirup
2 ss paprikapulver
1 ss hvitløkspepper
1 ss salt
1 ts cayennepepper
1 ts sennepspulver

Saus
1 dl eple-eddik
1 ss tomatpuré
1 ss mørk agavesirup
1 ts salt
1 ts tabasco
½ ts cayennepepper

Tilbehør
salat
agurk
coleslaw

PULLED PORK: Denne retten passer perfekt å innvie helgen med. La deg friste! Foto: All Over Press
PULLED PORK: Denne retten passer perfekt å innvie helgen med. La deg friste! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rens kjøttet. Miks Sukrin, sirup og krydder og gni godt rundt kjøttet. Legg det i en frysepose og la den marinere i kjøleskapet i minst et par timer, gjerne fire. 
3. Legg kjøttet i et ildfast fat og hell 
i ca. 1 cm vann. Dekk med alumini-umsfolie og stek i ovnen på 120° i 
8 timer. 
4. Ta av folien og stek i ytterligere 
2 timer på 150°. 
5. Ta ut steken og la den hvile i 30 min. 

Lefse 
1. Skill eggene i hviter og plommer. Pisk hvitene stive med salt. 
2. Rør plommene til en jevn masse med osten og rør fiberhusk, rugmel og valset byggryn i. Vend hvitene forsiktig inn i deigen. 
3. Smør deigen ut i fire sirkler à 25 cm på to stekeplater kledd med bakepapir. Stekes ved 150° i 30 min.
4. Pakk de varme lefsene inn i et fuktig håndkle, så de holder seg myke. Sett til avkjøling.

Saus 
1. Rør eddik, tomatpuré, sirup, salt, tabasco og cayennepepper til en saus.
2. Trekk kjøttet fra hverandre (derav navnet «pulled pork) med to gafler og bland det med sausen.
3. Ha kjøttet i de lune lefsene sammen med litt sprø salat, agurk­staver og paprika – og server med en coleslaw.

God helg og god middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer