Ukens Matplan

Wraps med chipotlekjøttboller

Hot og deilig middag passer perfekt denne tirsdagen.

CHILI: Litt hett, men ikke for hett. Wraps blir noe helt annen med en chilispiss på! Foto: All Over Press
CHILI: Litt hett, men ikke for hett. Wraps blir noe helt annen med en chilispiss på! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 400 g malt svine- og oksekjøtt
  • 1 ts salt
  • 2‒3 ts chilisaus, helst chipotle
  • 1 ss flytende honning
  • 1 liten bunt koriander, stilkene
  • 2 ss revet løk
  • 2 ss brødrasp
  • 2 ss revet parmesan
  • 1 egg
  • pepper
  • olje til steking

I tillegg

  • 300‒400 g finsnittet hvitkål
  • 2 håndfuller koriander
  • 1 lime, saften
  • litt salt
  • 4 lune tortillalefser
  • crème fraîche
  • ½ bunt reddiker i skiver
  • limebåter
TIPS: Chipotle fås hos velassorterte grønnsakhandlere, men du kan bruke en god chilisaus i stedet. Foto: All Over Press
TIPS: Chipotle fås hos velassorterte grønnsakhandlere, men du kan bruke en god chilisaus i stedet. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rør kjøttet sammen med salt, chilisaus, honning, finhakkede korianderstilker, løk, brødrasp, parmesan, egg og pepper. Form store kjøttboller på størrelse med golfkuler, og stek dem i olje i en varm panne i 7‒10 minutter til sammen.

2. Vend kål og grovrevet koriander sammen med limesaft og litt salt, og anrett på lune tortillalefser. Topp med kjøttboller, crème fraîche, reddiker og limebåter, og server straks.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer