Nytt år, nye muligheter:

10 ting jeg håper skjer i 2019

La dette bli året hvor vi holder fokus på tingene som virkelig betyr noe.

NYTT ÅR, NYE MULIGHETER: Noen veldig store, noen middels og noen bitte små ting jeg håper skal gjøre 2019 til det beste året så langt, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller
NYTT ÅR, NYE MULIGHETER: Noen veldig store, noen middels og noen bitte små ting jeg håper skal gjøre 2019 til det beste året så langt, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Noen veldig store, noen middels og noen bitte små ting jeg håper skal gjøre 2019 til det beste året så langt:

1. At folk blir snillere mot seg selv. Vi er så innmari strenge mot oss selv hele tiden. Vi skal være så flinke på jobb, så gode venninner, så perfekte kjærester, så ufeilbarlige mammaer, så tynne, så rynkefrie og så proppet av overskudd at jeg blir sliten bare av å tenke på det. I 2019 senker vi skuldrene litt, overser glatt den linjen ved øynene som ikke var der i 2018, tar oss en burger og en iskald jordbærmilkshake og klapper oss selv på skulderen, for vi er faktisk bra nok!

2. At vi blir flinkere til å si ifra! Ikke la den stygge kommentaren få stå uimotsagt. Ikke la dårlig oppførsel passere bare fordi det er enklere å se en annen vei. Si fra på vegne av deg selv, men minst like viktig: Si fra på vegne av andre som kanskje ikke klarer det selv.

3. At lottokupongen min ENDELIG slår til! Da skal jeg bygge en pengebinge og leve som Onkel Skrue. (Eventuelt betale ned huslånet og spandere ferie på alle jeg er glad i.)

4. At Johannes Høsflot Klæbo blir verdensmester minst én gang i Seefeld, og at Aksel Lund Svindal ikke får flere skader!

5. At krenkelsens tidsalder endelig går mot en slutt. Jeg synes at folk lar seg krenke altfor lett for absolutt alt mulig. La oss la 2019 bli året hvor vi holder fokus på tingene som virkelig betyr noe, og så setter vi oss på krenkekrakken og teller til ti inni oss hver gang det rykker i sinna-eller-hatefull-Facebook-kommentar-fingeren.

6. At jeg får badet i sjøen mange, mange, mange ganger! Ingenting er som saltvann mot huden og ikke minst i håret. Norsk sommer er det beste som finnes!

7. At jeg minst ti ganger i løpet av året får spise mammas sprø, overjordisk gode vafler laget med kefir (jeg tror det må være den som er den hemmelige ingrediensen) og overstrødd med sukker og hjemmelaget jordbærsyltetøy – mens jeg ser utover Mjøsa fra hagestua hjemme på Brøttum og slurper i meg svart kaffe fra pappas trofaste Moccamaster.

8. At vi ikke lar oss overmanne av apati, men bretter opp ermene og innser at miljøkrisen er her, og den er nå! Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! Selv skal jeg kjøpe mindre, fly sjeldnere, kjøre kollektivt, kaste minimalt med mat og selvsagt sortere alt av søppel. Og lese meg opp, slik at jeg i hverdagen kan bli enda mer bevisst.

9. At vi husker å rose hverandre! Det er så lett å glemme. Si til mannen din at han er verdens flotteste! Fortell venninnen din hvor viktig hun er for deg. Ring mammaen din, og si at du er glad i henne! Du angrer aldri på komplimentene du ga!

10. At vi husker på at det å være åpen og inkluderende får oss (og verden) så uendelig mye lenger enn om vi er lukkede og ekskluderende!

LES OGSÅ: «Det har vi faktisk ikke råd til ... Det skal i hvert fall jeg begynne å si oftere»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer