Ingeborg Heldal:

5 grunner til at vi kan glede oss til sommeren

Mange av oss vet på nåværende tidspunkt fremdeles ikke helt hva sommeren 2021 kommer til å by på.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det har ikke akkurat vært det enkleste året å planlegge i, og for de fleste har nok avlysningene vært flere enn bestillingene i året som er gått. Men heldigvis finnes det ting vi kan begynne å glede oss til, helt uavhengig av hvor vi kommer til å tilbringe sommeren. Her er noe av det som gjør meg forventningsfull og glad:

1. Lette sko og flagrende sommerkjoler er livets ­antrekk! Det gjør noe med humøret å slippe å kle på seg lag på lag på lag før man svinser ut døra. Og uansett hvilke planer du måtte ha: Etter det året vi har lagt bak oss, fortjener vi alle å pynte oss litt ekstra i ukene og ­månedene som kommer.

2. Grillmat. For det er ALDRI for tidlig å ta fram ­grillen. Noen av mine aller beste barndomsminner er lukten av grillkull, lett brente, deilig salte sommer­koteletter og sene middager ute med ullpledd over knærne, fordi det strengt tatt var i kaldeste laget å sitte ute. Eller de varme, deilige sommerkveldene med en påfølgende tropenatt, som vi vet kommer, hvor det går an å sitte ute hele natta, og glørne fra kullgrillen gir varme mange ­timer etter at pølsene er fortært.

Bak enhver kvinne som bader lett henslengt på et fargerikt badedyr på Instagram, står en mann som har båret enhjørningen eller flamingoen ned til stranda. FOTO: Privat
Bak enhver kvinne som bader lett henslengt på et fargerikt badedyr på Instagram, står en mann som har båret enhjørningen eller flamingoen ned til stranda. FOTO: Privat Vis mer
FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer

3. Det finnes ingenting som gjør meg mer frydefullt sommerglad enn et deilig bad. Uansett om den norske sommeren byr på 30 grader, knallsol og en vanntemperatur som gjør at vi kan ligge og duppe i vannet i time­vis, eller om vi skynder oss ned i lett hustrige 18 grader i lufta og enda mer hustrige 15 i vannet. Den norske sommeren er kontrastfylt, og nettopp derfor elsker vi den så høyt. Et av mine beste bademinner fra i fjor er et morgenbad på Borøya utenfor Søgne med ­relativt friske 14 grader i vannet. Men herlighet så deilig det var. Jeg våknet på et blunk, rød­vinen fra dagen før (som lå som et lite ­teppe i skallen) forsvant på et blunk, og vannet var så klart og friskt at jeg kunne se bunnen mange, mange meter under meg.

4. Å klemme noen du er glad i. Etter hvert som flere og flere blir vaksinert, vil klemmingen rykke stadig nærmere. Selv gleder jeg meg til å klemme pappa til han nesten mister pusten, det er en stund siden sist nå.

5. De lange og lyse kveldene som ligger foran oss, gir mer overskudd til å ta opp en ny hobby, eller ­bruke mer tid på en du allerede har. Det siste året har mange brukt på å perfeksjonere bruk av strikkepinner. Og hjemme­-strikkede skjerf, luer, gensere og kardiganer har prydet mang en Instagram-feed. Og er du blant dem som liker å strikke selv – eller som meg, er så heldig at du har en svigermor som gjør det for deg – kan vi glede dere med et strikkebilag i denne utgaven. Fylt med inspirerende ­oppskrifter som vil gjøre kjølige vårkvelder ekstra lune.

Men uansett hvilke planer du har, eller ikke har, prøv å ta vare på de små øyeblikkene. Nyt her og nå – og husk det kan ligge utrolig mye glede i en godt stekt sommerkotelett!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer