Mental Styrke

6 ting mentalt sterke mennesker er gode på

Coach og KKs spaltist Christine Otterstad avslører hva det er mentalt sterke mennesker er så gode på - og viktigst, hvordan du kan lære deg å bli det!

MENTAL STYRKE: Det er ikke bare noe man er født med, det kan også læres.  Foto: Shutterstock / Africa Studio
MENTAL STYRKE: Det er ikke bare noe man er født med, det kan også læres. Foto: Shutterstock / Africa Studio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg får ofte spørsmål om hva man konkret kan gjøre for å bli mentalt sterk. Finnes det en hemmelig oppskrift? Er det medfødt? Kan man lære seg å bli mentalt sterk uavhengig av hva slags type menneske man er?

Svaret er at det ikke finnes noen hemmelig oppskrift. Det er heller ikke medfødt eller typebestemt. Mental styrke er mer et tankesett som er basert på riktig fokus.

Jeg vil si mental styrke er en livsstil, en form for riktig holdning i hverdagen. Dette kan selvfølgelig læres, slik som alt annet kan læres.

Du må bare vite hva du trenger å bli bedre på, og ikke minst bli bevisst på hva du ønsker her i livet. Under er seks ting som mentalt sterke mennesker ofte er gode på.

1. Lever i riktig tid

Mange av oss bruker enormt mye energi og tankevirksomhet på ting som har skjedd i fortiden, eller på ting som muligens kan skje i framtiden.

Det eneste øyeblikket vi får gjort noe med, er her og nå. 

Folk som er mentalt sterke bruker det meste av livet sitt i riktig tid, nemlig nåtiden. Det eneste øyeblikket vi får gjort noe med, er her og nå. Fortiden er over og framtiden er ikke her ennå. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer