Høstdeppa?

9 grunner til at høsten faktisk er veldig fin

Ingen grunn til å deppe over at det er september alt!

HØST: Ikke la høstdepresjonen ta deg. FOTO: Astrid Waller
HØST: Ikke la høstdepresjonen ta deg. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Vi har alle kjent på følelsen. En lett, men gnagende uro som følge av at sommeren ugjenkallelig er over. Den kommer gjerne ikke før litt uti september, men den kommer. Ingen spontane bad rett etter jobb med påfølgende saltvannshår og instavennlige Aperol Spritz med venninner i lav, varm kveldsol (#sprtitzoclock). Ingen lange morgenstunder på svaberget eller verandaen med svart kaffe i store krus og en nesten underlig ro i sjela. Og leggene som var så skinnende solbrune bare for noen uker siden har begynt å falme, som en magasinforside som har ligget for lenge i solsteika. Men hvis du rister av deg den gryende høstdepresjonen, så er det faktisk flust av grunner til å omfavne årstiden vi er i. Her er noen av mine favoritting med høsten:

1. Pledd. Jeg er nesten sykelig opptatt av pledd. Ni av ti ganger velger jeg pledd i sofakroken framfor alle andre aktiviteter. Et varmt, deilig ullpledd er (nesten) som en god klem og varer hele høsten!

2. Farger. Hver årstid har sin sjarm, men la oss være ærlige, det er lite som slår norsk høst i nyanser fra grønt via gult og alle tenkelige sjatteringer av oransje og brunt!

3. Strikk. Å svøpe seg inn i myke strikkeplagg som varmer og ikke klemmer et eneste sted på kroppen ... Finnes det egentlig noe bedre?

4. Høye hæler og tjukke jakker. Ok, dette er kanskje et litt tullete punkt. Men motemessig er det ingenting jeg liker bedre enn å style høyhælte pumps med en stor kåpe eller fuskepelsjakke. Det blir liksom terningkast seks uansett!

Ingen gjør det bedre enn SJP. FOTO: NTB/Scanpix
Ingen gjør det bedre enn SJP. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

5. Lufta. Den skarpe, rene lufta som møter deg når du går ut av døra om morgenen. Den er annerledes enn all annen luft og jeg kan nesten ikke tenke meg en bedre start på dagen.

6. Varm kakao. Herlighet, som jeg elsker varm kakao! Laget på kokesjokolade, kanskje med et ørlite hint av chili eller et dryss av marshmallows eller krem på toppen. Da lever jeg mitt beste liv!

7. Gryter. Altså gode, gammeldagse gryteretter. De hører liksom høsten med, og jeg blir sulten mens jeg skriver dette. Mannen min lager verdens aller beste franske biffgryte, og når jeg er hjemme hos mamma og pappa på Brøttum lager mamma en lammefrikassé som er helt hinsides god! Også må jeg ha poteter til. Jeg er fra Hedmark, tross alt!

8. Norske epler. Ikke for å snakke ned alle andre epler, men det er da virkelig ikke noe som er bedre enn søte, saftige norske epler? Gravenstein og Åkerø er mine favoritter. Og heldige meg (som ikke ble begunstiget med et nevneverdig talent på bakefronten) har jeg en lillesøster som lager eplekake som smelter i munnen!

9. Ligge inne en hel søndag. Livet er best ute og alt det der, men har du prøvd en hel dag inne med strikk i livet og ullgenser, tente lys på bordet, te i koppen, maraton av favorittserien din og telefonen på lydløs?

Ønsker alle en deilig september!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer