Ingeborg Heldal:

9 ting jeg har lært på hjemmekontor

Som veldig mange andre har jeg tilbrakt store deler av det siste året på hjemmekontor.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jeg har jobbet vekselvis fra kjøkkenbordet og sofakroken, med kort vei til de nye kantinefasilitetene, som traktekaffe, middagsrester og halvspiste sjokoladeplater eller kjekspakker (hvorfor er de OVERALT?), som alle befinner seg innenfor en radius på maks fem meter.

Og fra å være en ganske velstelt medarbeider som ­satte min stolthet i å komme nyvasket, nyfønet og nyparfymert til det åpne kontorlandskapet, har det vist seg at kravene jeg stiller til meg selv på hjemmekontoret, er langt lavere når det gjelder ytre framtoning og personlig hygiene.

Pysj og formløs strikkegenser er hyppigere brukt enn leopardboots med hæler, og trange jeans, og jeg har ikke akkurat hatt kjempestort behov for ny ­foundation eller pudder, da de har fått stå rimelig ubrukt i baderomsskapet.

Når det nå nærmer seg 12 måneder siden jeg tok ­laptopen under armen og flyttet arbeidsplassen hjem, har jeg reflektert litt over hva det siste året har lært meg om hjemmekontor – og meg selv.

1. Kaffe

Det er ingen grense for hvor mange kopper svart kaffe jeg klarer å drikke når tilgangen er umiddelbar og ubegrenset. Det er også utrolig hvor fort jeg kan venne meg til lett halsbrann og litt sure oppstøt grunnet nevnte kaffeinntak.

2. Klær

Jeg har skremmende fort utviklet nulltoleranse for plagg som klemmer, gnisser eller på andre måter fører til selv det aller minste ubehag. Jeans har jeg måttet kutte helt ut, det samme gjelder jumpsuit, bluser med mange knapper eller bh med spiler.

3. Strikk i livet

Jeg har også skremmende fort utviklet en kropps­fasong og livvidde som gjør at over 80 prosent av garderoben min nå sorterer inn under punkt 2, og derfor må forkastes til fordel for plagg med strikk i livet.

4. Fett hår

Hvis du går mange nok dager uten å vaske håret, slutter det nesten å se fett ut. Nesten.

5. Elsker senga

På den positive siden er senga mer behagelig enn en kontorstol, og e-poster kan jeg faktisk svare på også fra horisontal stilling.

6. Møkkete pysjbukse

Det viser seg også at jeg er av den typen som ­skamløst kan finne på å pynte meg fra livet og opp i ­digitale møter, slik at det som synes i ruta, er våkent blikk, lipgloss og pene øredobber. Det som ikke synes, er­ møkkete pysjbukse og skrukkete dyne over knærne.

7. Husarbeid

Det viser seg faktisk at enkelt husarbeid faktisk lar seg kombinere med enkelte jobbmøter, så jeg feier gulv mens jeg idémyldrer, setter inn og ut av oppvaskmaskin mens vi diskuterer mulige titler på en reportasje, og ­vanner de grønne plantene mens vi booker team til neste fotoshoot. Plantene stortrives, og gulvene er faktisk ­renere enn på lenge.

8. Mat

Det er utrolig kort vei til kantina. Ulempen er at den nå har utrolig varierende utvalg. Den ene dagen kan den friste med både surdeigsbrød, avokado og Cola Zero, mens neste dag er det bare en halv fiskekake og melk som er gått ut på dato.

9. Savner mennesker

Jeg liker folk! Er det noe denne pandemien har lært meg, så er det at jeg er glad i å omgås mennesker! Og så liker jeg kollegene mine og kontoret mitt så innmari godt! Jeg savner å treffe KK-jentene på jobb, ta en prat ved kaffemaskinen eller i heisen og rett og slett bare ­omgås mennesker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer