Kjersti Kvam:

- Å date meg er en risiko jeg selv aldri ville tatt

Som jeg så freidig fristet med forrige gang, ble jeg altså invitert på date av en kjent norsk skuespiller.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Den dagen han tok kontakt, var jeg egentlig ganske lei meg (jeg var jo inne i en mørk fase der i begynnelsen av sommerferien). Så at han sendte melding, var et deilig lyspunkt. Da han spurte om vi skulle treffes, tror jeg til og med at jeg svarte «JA!» med store bokstaver og utropstegn.

Samme kveld skulle jeg kveldsbade med en god venninne. Hun klikket i vinkel over nyheten.

«Kjersti! Er du gæren?! Dette er jo akkurat den fella du går i gang på gang!» Utropstegnene haglet imot meg. Hun argumenterte og gestikulerte, og i ettertid er det nesten så jeg ser henne for meg som den emojien som koker over i hodet. Hun ville så innmari gjerne hjelpe meg ut av det hun mente var mitt gamle spor. «Kan jeg hoste opp en annen fyr her og nå? Hjelper det?» spurte hun fortvilet før hun ramset opp en rekke karer. Men jeg hadde bestemt meg. Jeg ville treffe skuespilleren, og var fullt klar over at han sikkert var en kreativ kunstnersjel med sann­synlige følgeskader, som stort ego, overflatisk sjarm og god på å få det som han vil.

Og bare så det er sagt, vet jeg godt at jeg stiller med egne følgeskader – for eksempel lav selvfølelse, altfor tilpasnings­orientert, og følgelig superengstelig for å bli avvist. Poenget er at vi har alle vårt. Uansett lå det helt oppi dagen at vi ikke skulle være en god match.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer