Hverdagsstress

«Å ha barn er infernalsk strevsomt, men fantastisk gøy»

Monica Lien forteller hvordan du kan stresse ned og få en roligere hverdag.

HVERDAGSSTRESS: Er det mulig å stresse ned når huset skal ryddes og ungene små mates, kjøres og trøstes?  Foto: Shutterstock / conrado
HVERDAGSSTRESS: Er det mulig å stresse ned når huset skal ryddes og ungene små mates, kjøres og trøstes? Foto: Shutterstock / conrado Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan står det til med skuldrene dine? Er de muligens låst fast i øverste posisjon, sånn nærmest uten at du tenker over det? Flyr kjøttbollene gjennom luften mens du sjonglere klesvask, rydding av leker og steking av sjokoladekaken til dugnaden som du har lovet å bli med på? Prøver du å hjelpe minstemann med potten samtidig som du hjelper eldstemann med leksene? Må du brøyte deg vei gjennom den overfylte entrèen hver gang du skal kjøre poden til trening?

Du er ikke alene. Å ha barn gir store gleder og fantastiske øyeblikk – og enorme mengder med arbeid! Sure sokker skal vaskes, middager skal lages, og både rumper og tårer skal tørkes. Lillevenn følges først av et lass med skitne bleier og en sti av leker som slippes over alt. Senere følges krapylet av en like stor haug med skitne klær og svett treningstøy. Gangen blir full av sko, og på kjøkkenbenken råder det smulekaos (jeg tok meg bare fem skiver og ti-tolv kjeks). «»

Med barn i huset blir det gjerne få romantiske kjæresteturer, men desto flere kjøreturer til korpsøvelse eller trening. Kidsa skal hentes og bringes, treninger skal overværes, klubbhus skal males og korpsweekender planlegges. Mat skal lages, klær skal vaskes og lekser følges opp. Det er bare til å kalle en spade for en spade: Å ha barn er en jobb som aldri tar slutt, på samme måten som innboksen aldri blir tom. Uansett hvor fantastiske de søte små er, er det tårn av oppgaver som skal gjøres, igjen og igjen og enda èn gang til!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer