Fredrik Steen:

Å karikere kvinna på scena har gitt meg eit fiffig innblikk i kvinnelivet

Å vere mann i dag, og ikkje feminist - er direkte reaksjonært - i beste fall teit, meiner KKs nye spaltist.

FREDRIK STEEN: I sin første spalte for KK fortel Fredrik Steen om kvifor han både er feminist og nynorskens venn. FOTO: Astrid Waller.
FREDRIK STEEN: I sin første spalte for KK fortel Fredrik Steen om kvifor han både er feminist og nynorskens venn. FOTO: Astrid Waller. Vis mer
Publisert

Eg er altså den nye spaltisten i KK. Om du alt har merka deg noko eksotisk med språket mitt, så heiter denne måten å formulere seg på nynorsk. Kort fortalt er nynorsk summen av språket vi nordmenn snakka før danskane kom og kludra det heile til, og gjorde slik at austlendingar framleis møter meg med setninga: «Ååå! Du snakker sånn dialekt? Artig!»

Diverre sa redaktøren umiddelbart ja til ei spalte på nynorsk. Eg seier «diverre», for eg var innstilt på ein langvarig og bitter målførekamp for å ro dette i hamn. Det skulle ikkje bli direkte valdeleg, men eg var klar til å stå på barrikadane og debattere som ein skadeskoten Eivind Trædal i Dagsnytt Atten. Eg var budd på nettroll store som Dovrefjellet i kommentarfelta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer