Lytte til kroppen:

Å lytte til kroppen? Pøh!

Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne lytte til kroppen min hver gang jeg føler meg sliten.

LYTTE TIL KROPPEN: Lytte til kroppen? Pøh! Det beste jeg kan gjøre, er visst å ignorere alle gode «råd» den gir meg, og innse at jeg har kropp med en selvdisiplin som en umoden tenåring., skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller
LYTTE TIL KROPPEN: Lytte til kroppen? Pøh! Det beste jeg kan gjøre, er visst å ignorere alle gode «råd» den gir meg, og innse at jeg har kropp med en selvdisiplin som en umoden tenåring., skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veldig ofte når jeg leser artikler om helse, trening eller kosthold, blir jeg oppfordret til å lytte til kroppen min. Jobber du for mye? Lytt til kroppen din! Er du misfornøyd med sexlivet ditt? Lytt til kroppen din! Føler du deg urolig? Lytt til kroppen din! Er det en vanskelig avgjørelse du sliter med å ta? Lytt til kroppen din!

Du må ikke ignorere det kroppen din prøver å fortelle deg, for det er den som har alle svarene når det kommer til både din psykiske og fysiske helse, kunne jeg lese på en side som omhandler mental helse.

Og alt dette hørtes jo vel og bra ut, og jeg skulle virkelig ønske jeg kunne lytte til min egen kropp hver gang jeg føler meg sliten, urolig, misfornøyd, eller møter på en eller annen avgjørelse jeg synes det er slitsomt eller vanskelig å ta.

Det er bare det at kroppen min ikke virker som den er interessert i å spille på lag!

Er det slik at alle dere KK-lesere som sitter der ute, lytter til kroppen deres og får fornuftige, veloverveide svar? I så fall er jeg både overrasket og ikke så rent lite misunnelig! For min kropp oppfører seg nemlig ikke slik ekspertene hevder at en normal kropp skal, og er overhodet ikke til å stole på når det kommer til å gi gode råd.

For hva gjør jeg når jeg har dumpet ned i sofaen etter en utrolig masete, slitsom dag på jobb og vurderer om jeg kanskje burde løfte på rumpa og ta den Absolution-timen på SATS, som jeg booket i et anfall av overmot og ungdommelig overskudd i forrige uke? Vel, jeg prøvde å lytte til kroppen min, og den sa: – Bli liggende i sofaen! Forresten har du fortjent en Troika også, siden du bare spiste to knekkebrød til lunsj.

Og når jeg våkner i senga om morgenen og optimistisk har satt vekkerklokka på en time tidligere enn jeg pleier, slik at jeg skal få tid til å lage god kaffe, smoothie, vaske håret – og rett og slett gi meg den best mulige starten på dagen – vel, da forteller den bedragerske kroppen meg at jeg burde ligge i senga hele den ekstra timen. Og gjerne et kvarter ekstra også, slik at jeg får kjempedårlig tid.

Det siste jeg leste om på denne fronten, var såkalt «intuitiv eating», altså det å lytte til kroppens signaler og naturlige sultfølelse i stedet for å spise til faste tider eller følge bestemte dietter. Vel, da kan jeg informere om at kroppen min har fortalt meg i dag at den er sulten absolutt hele tiden. Den ville ikke ha knekkebrød med kokt egg, men heller burger, cola, boller med rosiner, Tofiffee og Smash.

Lytte til kroppen? Pøh! Det beste jeg kan gjøre, er visst å ignorere alle gode «råd» den gir meg, og innse at jeg har kropp med en selvdisiplin som en umoden tenåring.

LES OGSÅ: «Husk dette neste gang du ser meg posere perfekt på Instagram: Egentlig sitter jeg hjemme i skitten pysj med glansløst hår»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer