Ut av komfortsonen:

Å ta seg en svingom onsdag ettermiddag er noe helt annet enn klokken 00.57 natt til søndag

Vi testet gruppetimen «Love2Dance» og kom godt ut av komfortsonen.

DANSETIME: Journalist Silje Helgesen skriver om hvordan det gikk da hun og to kollegaer testet twerking, shaking og piruetter en onsdag ettermiddag. FOTO: Privat
DANSETIME: Journalist Silje Helgesen skriver om hvordan det gikk da hun og to kollegaer testet twerking, shaking og piruetter en onsdag ettermiddag. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Se for deg et stappfullt treningssenter i rushtiden. Jeg tenker rundt klokken 18-19 på en hverdag hvor alle tredemøllene er opptatt, det er kø på styrkeapparatene og man må bryte seg frem i garderoben for å finne skapet sitt. Musikken dundrer fra høyttalerne og luften inne i salen er både tett og klam.

Akkurat i det skrekkscenarioet skulle jeg og to kolleger delta på dansetimen «Love2Dance» - på et treningsrom hvor man nærmest står til utstilling foran store glassvindu som vender rett ut til styrkerommet. Shaking, hopp og piruetter sto på tapetet. I vannflaska var det kun vann - til en forandring med tanke på hva man ellers har innabords når lignende aktiviteter venter (hei klubben klokken 00.57).

To av tre av oss har aldri deltatt på en sånn dansetime før. Det skal sies at hun tredje er den som endelig greide å overtale oss etter et års tid med gruppeinvitasjoner på Sats-appen. Hun er kjemperutinert på dette og kan alle dansetrinnene og sangene på rams. Hun stilte seg likevel på bakerste rad, nærmest døra selvfølgelig, så fluktveien ikke skulle være så lang om dette skulle bli det marerittet vi fryktet.

LES OGSÅ: Derfor bør du løpe med stigning på mølla

Ut av komfortsonen

Jeg er jo vant med løpetimer på mølle og steptimer av ulike slag. Der har jeg full kontroll, jeg vet akkurat hva jeg går til og jeg kan nesten strekke meg så langt og si at jeg faktisk er litt god på det. Nå sto vi derimot som perler på en snor med frykten i øynene og var helt stive i kroppen, ikke så veldig motivert for å riste løs på en relativt grå og vanlig onsdag.

Sirkuset ble sparket i gang ved at instruktøren satte på noen gode hiphop og RnB-slagere, før han tok en baklengs salto på gulvet og ønsket oss velkommen. Helt vanlig i hans verden, selvfølgelig.

«Når denne timen er ferdig skal dere fly ut døra her. Og det viktigste av alt er at vi skal ha det gøy!» sa han mens han gjorde noen moves jeg sjelden har sett maken til. Oh well, vi får nå se på det.

Bort med hemningene

Første dans var brått i gang, og sangen «Womanizer» av Britney Spears ljomet ut fra anlegget. Vi fikk beskjed om å vise attitude - vi skulle vise hvor sykt rå damer vi var, med hundre prosent innlevelse. Vi snakker hoftevrikk, divasteg og knekk i håndleddet samtidig som at beina gikk i 100 km/t til ulike trinn.

Og nå kommer det rareste; idet de første trinnene ble introdusert var det akkurat som at en knapp det står «hemninger» på bare ble skrudd av. Jeg og kollegaen min så på hverandre med et forbauset smil. DETTE VAR JO GØY!

Plutselig ble alt av sperrer og usikkerheter lagt til side. Vi sto midt på gulvet under diskokula og danset for harde livet - nå handlet alt om hvilket trinn som var det neste og hvor fort vi skulle holde takten.

Lærepenge

Skuffelsen var dermed til å ta og føle på da instruktør Eric Alberto etter 60 minutter sa at det kun var èn sang igjen. «Neiiii! jeg vil danse mer».

Ja... hvem hadde trodd at jeg, som var så skeptisk i utgangspunktet, ville danse, hoppe og shake mer selv etter en hel time med full fres? Tiden fløy avgårde, og vi ble ikke mindre begeistret da pulsklokken viste at denne timen forbrente like mange kalorier som hvilken som helst beinhard løpe- eller crosstrainingtime.

For noen befriende og deilige 60 minutter jeg akkurat hadde lagt bak meg. Jeg var svett i luggen og endorfinene danset i hele meg. I tillegg ga det jo meg en god lærepenge: Noen ganger er det bra å bryte ut av hverdagsmønsteret og gjøre noe helt nytt. Og sånn med senere ettertanke; Hva er vel egentlig bedre enn en liten dansefest midt i uka?

Dessuten spøker det for at dansetrinnene på neste bytur vil bli en smule oppgradert!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer