Påskeferien er her!

Appelsiner, Kvikklunsj og blodige mord

Vi var egentlig litt for små til å se krim på NRK, men i påsken var det litt andre regler enn ellers i året.

PÅSKEFERIE SOM BARN: - Vi var egentlig litt for små til å se krim på NRK, men i påsken var det litt andre regler enn ellers i året. Så vi benket oss spent foran den lille reise-tv’en, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller
PÅSKEFERIE SOM BARN: - Vi var egentlig litt for små til å se krim på NRK, men i påsken var det litt andre regler enn ellers i året. Så vi benket oss spent foran den lille reise-tv’en, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Nordmenn elsker påske! Jeg kan knapt tenke meg noen som gjør mer ut av den gule høytiden enn oss! For veldig mange er den forbundet med fjell, friluft, skispor og appelsiner i sekken, og mange nordmenn har hyttepåske øverst på ønskelisten.

Som liten pleide jeg å bli med kusinen min på hytta til besteforeldrene hennes. Det var skikkelig gammeldags påskefeiring. Vi malte påskeegg, og besvimte nesten av luftmangel, da vi skulle prøve å blåse innholdet ut gjennom det mikroskopiske hullet som ble laget med en tjukk nål i ene enden. Deretter malte vi klissete mønster med tusj og vannfarger, som festet seg like mye til fingrene som til eggeskallet, men synes de ble nesten uutholdelig vakre, da vi endelig fikk hengt dem på en bukett gåsunger og satt dem midt på frokostbordet.

Vi gikk lange, slitsomme skiturer, og jeg husker at jeg ikke turte å klage like mye som jeg hadde gjort hvis det var mine egne foreldre jeg hadde vært sammen med, men bet tennene sammen og lot som det «gikk helt fint», og følte meg egentlig ganske rå, når vi endelig kunne spenne av oss de bakglatte skiene og sette oss ned i hytteveggen og kose oss med solo, avkjølt av snøskavlene rundt hytteveggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer