Mat:

Beskyldes for å spre hat og personangrep

Når tar lege Kaveh Rashidi et nytt oppgjør.

MAT: Lege Kaveh Rashidi skrev kronikk i VG tidligere i høst, med et håp om å få foreldre til å bli litt mer avslappet til alle kostholdsrådene som florerer i sosiale medier. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
MAT: Lege Kaveh Rashidi skrev kronikk i VG tidligere i høst, med et håp om å få foreldre til å bli litt mer avslappet til alle kostholdsrådene som florerer i sosiale medier. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i august legen Kaveh Rashidi skrev en kronikk i VG som fikk mye oppmerksomhet.

«På tide å drite litt mer i barnas kosthold» var overskriften på kronikken, som gikk i rette med alle velmenende råd sosiale medier renner over av, om hva barna skal spise og ikke spise.

Om hvordan vi hele tiden pepres av beskjeder om at hverdagslige matvarer som grøt, smoothie og leverpostei egentlig er farlig.

I kronikken tok han til orde for å droppe å høre på koret av eksperter - og minnet om at et overdrevent fokus på kosthold kan være skadelig.

I et nytt innlegg på sin Instagramkonto slår han nå fast at kronikken virket helt mot sin hensikt.

- Jeg skrev en kronikk i VG i august der jeg oppfordrer foreldre til å senke skuldrene, men jeg er redd for at debatten som har kommet i etterkant har ført til det motsatte.

- Barns kosthold har blitt enda mer komplisert, polarisert og farlig. I tillegg er det mye forakt og skepsis der ute mot fagfolk som meg, som følge av denne kronikken.

Beskyldt for å spre hat

Han skriver videre at han blir vranglest i øst og i vest, og stadig blir tagget i innlegg.

- Jeg blir hele tiden tagget i innlegg som skriver helt absurde ting om meg.

Han skal ha blitt kalt både sjåvinist og faglig udugelig, og blitt beskyldt for å spre hat og personangrep - selv om han i VG-kronikken aldri nevnte konkrete navn.

Rashidi avslutter innlegget selvironisk slik: «Hilsen mann 35 som hater kvinnelige gründere, og som nå igjen kommer til å få innboksen fylt av lite konstruktiv kritikk…»

Enda mer kritikk

Og ganske riktig - kritikken lot ikke vente på seg. I kommentarfeltet hagler kommentarene atter en gang:

«Mitt spørsmål: hvorfor begynne på dette igjen? Og hvorfor si at du hater kvinnelige grundere? Hilsen voksen dame på 60 år».

En annen skriver: «Jeg skjønner ikke hvorfor du kaller deg fagperson - på dette området? Du er lege, fagperson på dét. Ernæring er jo ikke ditt fagfelt?»

En tredje: «Når du lager slike overskrifter og vinkler det du mener på denne måten, sender du folk rett i skyttergravene. Er det det du ønsker i stedet for en saklig debatt?»

Får støtte

Når KK kontakter Kaveh Rashidi for en kommentar på om det er en tapt kamp å skulle mene noe fornuftig om mat på sosiale medier, svarer han likevel slik:

- Jeg tror absolutt ikke at det er en tapt kamp, og jeg setter pris på alle der ute som bidrar i debatten! Å snakke om kostholdet til barna våre er veldig viktig. Men jeg tror det har blitt et hardere debattmiljø de siste årene, som forståelig nok fører til at mange viktige stemmer ikke ønsker å snakke høyt.

I kommentarfeltet får han også stor støtte.

En av dem minner legen om dette: «Husk at de fleste av fansene dine bare nikker annerkjennende og takknemlig uten å skrive kommentarer eller involvere seg. Fortsett med det du holder på med!»

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer