Bridget Jones' Baby

Bridget Jones' Baby

- Det heter Bridget Jones’ Dagbok, ikke Bridget Jones’ iPad-notater.

BRIDGET JONES' BABY: Renee Zellweger er tilbake i en ny Bridget Jones-film, men dessverre mangler det velkjente karaktertrekk i Bridget Jones. Foto: Produsenten
BRIDGET JONES' BABY: Renee Zellweger er tilbake i en ny Bridget Jones-film, men dessverre mangler det velkjente karaktertrekk i Bridget Jones. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filmanmeldelse: Bridget Jones' Baby

Kanskje det var det at jeg var redd for at filmen skulle være dårlig, og at jeg derfor satt igjen med nettopp det inntrykket jeg hadde fryktet: Dette her var ikke så veldig bra. Jeg er nemlig helt forelsket i den første Bridget Jones-filmen. Jeg forelsket meg i karakteren Bridget Jones, vennene hennes, jobben hennes, Mark Darcy (spilles av Colin Firth) og Daniel Cleaver (spilles av Hugh Grant). Colin Firth vil alltid være en av mine favorittskuespillere, og det er han fremdeles etter den nye Bridget Jones’ Baby-filmen. Han er blant de eneste som fremdeles fremstår som den karakteren han spilte i de to første filmene. Snille, flotte, rare Mark Darcy. Renée Zellweger derimot, klarer ikke å finne frem den klumsete, gode karakteren.

Det er kanskje fælt å si, men filmen mistet noe da Zellweger mistet de kiloene på kroppen sin. Det var det som var litt av sjarmen med nettopp denne filmen. Det er jo det de to første filmene så å si bygger rundt! Men det er ikke bare dét Bridget Jones mangler i denne filmen. Det er en langt mer voksen Bridget vi møter i film nummer tre, og det sier jo seg selv at man blir eldre med årene, men Zellweger klarer ikke helt å hente frem personlighetstrekkene til den gode, gamle Bridget.

LES OGSÅ: Filmanmeldese av «Kongens nei»: - En film jeg har ventet på hele livet

Mangler de gode, gamle

Filmen mistet noe da Zellweger mistet de kiloene på kroppen sin

Hugh Grant som gjorde en fantastisk rolle som evig ungkar og kvinnebedårer Daniel Cleaver, takket nei til å være med i den nye filmen. Heldigvis har vi Colin Firth igjen blant de gamle karakteren som er med på å få frem det nostalgiske ved det hele. For vennegjengen til Bridget er sjelden å se. De har noen små øyeblikk her og der, men helt ærlig så kunne de ha kuttet ut disse karakterene og spart seg selv for noen kroner. Ja, det er gøy å se hvor de har kommet i livet, men snuttene hvor de er samlet er sjeldne, og det var noe jeg savnet i filmen.

MARK DARCY: Colin Firth er tilbake som advokat Mark Darcy - og vi elsker han fremdeles. Foto: Produsenten
MARK DARCY: Colin Firth er tilbake som advokat Mark Darcy - og vi elsker han fremdeles. Foto: Produsenten Vis mer

Dagboken til Bridget har blitt byttet ut til fordel for en iPad, og hustelefonen har selvfølgelig blitt til en iPhone hvor deler av samtalene mellom Bridget og andre foregår over FaceTime, og jeg mener – kan vi ikke bevare noe av det gamle? Nei, vi trenger ikke den utdaterte, beige hustelefonen hennes, men behold nå i det minste den røde tråden gjennom alt dette: Dagboken. Det heter Bridget Jones’ Dagbok, ikke Bridget Jones’ iPad-notater. Jeg tror jeg bare savner den litt dårlige tidlig 2000-talls kvaliteten på filmen. Filmen er satt i 2016, så selvfølgelig skal det gjenspeiles, men filmen lykkes ikke med å få til overgangen. Nok en gang: Renée Zellweger får ikke helt til å finne fram det vi likte så godt med de to første filmene.

Nye karakterer

Vi introduseres for noen nye karakterer i form av Bridgets nye bestevenninne Miranda (spilles av Sarah Solemani), matematiker og datingguru Jack (spilles av Patrick Dempsey) som ut i filmen får en ganske så viktig rolle som en av de potensielle foreldrene til Bridgets barn (ops, spoiler!). Dempsey behersker rollen sin godt, og det er tydelig at produsentene har tenkt veldig 2016 når det kommer til denne karakteren også. «Grey's Anatomy»-stjernen spiller en typisk amerikansk superjuice-fyr som forteller Bridget at hun må «think away the pain» under fødselen. Yikes! Her introduseres vi også for jordmor Dr. Rawlings (spilles av Emma Thompson). Og selv om brilliante Thompson har en liten rolle, utfører hun den utmerket. 

Dessverre er ikke dette nok til at filmen får mer enn en terningkast 3. 

Det heter Bridget Jones’ Dagbok, ikke Bridget Jones’ iPad-notater

Når det er sagt, er det en søt feelgood-film som er med på å fylle ut det siste kapittelet i Bridget Jones' dagbok - uten å avsløre for mye.

TREKANTDRAMA: Patrick Dempsey (i midten) er ny i Bridget Jones-triologien og gjør en fin rolle som Jack. Foto: Produsenten
TREKANTDRAMA: Patrick Dempsey (i midten) er ny i Bridget Jones-triologien og gjør en fin rolle som Jack. Foto: Produsenten Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer