Bruke briller:

Brilleslangen

Det var da jeg hadde puttet 14 teskjeer salt i grøten (det skulle være ¼) at jeg innså det. Jeg ser dårlig. Altfor dårlig.

BRUKE BRILLER: - Det bor fremdeles en liten brilleslange inni meg. Selv om jeg har hatt linser siden 1989, og har vært på en rekke fester og fått klint mer enn strengt tatt nødvendig, så bruker jeg fremdeles bare briller når ingen ser meg (ja, jeg vet det er barnslig).

FOTO: Astrid Waller
BRUKE BRILLER: - Det bor fremdeles en liten brilleslange inni meg. Selv om jeg har hatt linser siden 1989, og har vært på en rekke fester og fått klint mer enn strengt tatt nødvendig, så bruker jeg fremdeles bare briller når ingen ser meg (ja, jeg vet det er barnslig). FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Ikke sånn at jeg må myse litt eller holde avisen på en armlengdes avstand, men sånn at jeg må ha så stor font på telefonen at dersom jeg åpner en sms på bussen kan de helt fint lese den 10 rader bakover.

Nå er det ikke slik at jeg er helt ukjent med synskorrigerende hjelpemidler. Jeg er født med overlangsyn på begge øyne, skjeve hornhinner, manglende samsyn og et dybdesyn som i beste fall kan beskrives som ustabilt.

Mine første briller fikk jeg på en tid hvor det kun fantes én valgmulighet når det kom til innfatning. Den var brun, firkantet (og ikke minst særdeles ukledelig) og het «brille barn». Jeg gravde dem ned i sandkassa.

Da valgmulighetene ble litt flere, og ting burde sett lysere ut, ble vi alle rammet av 80-tallet. Det vil si at mine allerede ganske prangende colabunner i tillegg fikk rosa innfatning og glass i fadet rosa eller lyseblått.

Så jeg var en brilleslange. Enten jeg likte det eller ikke. Uten brillene myste jeg nemlig som en muldvarp og så knapt en meter framfor meg. Jeg hatet de brillene så intenst, men var smertelig klar over hvor avhengig jeg var av dem. Uten brillene fungerte jeg rett og slett ikke. Så da ble jeg brilleslangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer