Russ 2018:

Da jeg hørte hva årets russejenter fikk slengt etter seg, fikk jeg ikke bare sjokk, jeg ble forbanna

Å tjene penger på jenters usikkerhet er helt bak mål. Det er bullshit.

RUSS 2018: Ansikta Medica la forrige uke ut et bilde på Instagram, der de hadde tilbud på fillers - om du var russ 2018. Journalist, Mina Knudsen, fikk sjokk da hun fikk med seg nyheten.
RUSS 2018: Ansikta Medica la forrige uke ut et bilde på Instagram, der de hadde tilbud på fillers - om du var russ 2018. Journalist, Mina Knudsen, fikk sjokk da hun fikk med seg nyheten. Vis mer
Publisert

Blogger og forfatter, Kristin Gjelsvik, skrev et blogginnlegg om russetiden forrige uke. Kristin, high five! For hva i alle dager er det folk driver med? For å være ærlig kom det som et lite sjokk – et lite slag i magen, da jeg på mandagsmøte fikk høre at russejenter (unge jenter) har fått slengt reklame i ansiktet der de får knalltilbud om leppeforstørrelse. Ikke bare fikk jeg sjokk, jeg ble ganske forbanna.

Forbanna fordi jenter i dag utsettes for nok press, ikke bare når det gjelder utseendet, men også skole og andre aktiviteter. Higet etter å være «perfekt» er et problem i dagens samfunn. Når skal nok være nok?

Sjokk fordi jeg selv har vært russ for nøyaktig 10 år siden. Og min russetid var, heldigvis, ikke preget av et kropps- og skjønnhetspress som vi ser i dag. Hva er det egentlig som skjer?

Ansikta Medica har nå stengt både Instagram- og Facebook-kontoen sin. De slettet annonsen etter at VG var i kontakt med dem og de møtte masse motstand.

Russetiden er en feiring. En feiring av at man har gjennomført 13 års skolegang. En tid hvor man samles, skaper minner for livet og ikke minst har det gøy. Jeg husker selv den følelsen jeg hadde i kroppen året hvor jeg skulle være russ. Forventningene, planleggingen og tanken på at vi snart var ferdige på videregående skole. Vi var voksen på en måte. Vi skulle finne ut av hva det neste steget i livet var, hva vi skulle studere, hvor vi skulle studere og hva vi ville bli. Og midt oppe i dette skulle vi feste og feire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer