Bunad

Den dagen hele samfunnet er kledd i stakk, er det noen smarte alfahunner som vet å skille seg ut

Ville du droppet bunaden på 17. mai?

BENEDICTE WESSEL-HOLST: Er redaktør i HENNE og fast spaltist på KK.no.
BENEDICTE WESSEL-HOLST: Er redaktør i HENNE og fast spaltist på KK.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

-17. mai er min mulighet til å skinne! Når selv Tone Damli går i stakk, tenk deg hvilken respons jeg får i en helt vanlig, litt kroppsnær sommerkjole? (obs: sjekk hvordan du kan stjele hverdagsstilen til Tone Damli)

Det var venninnen min på telefon, som responderte på min vanlige småklaging over bunadskjorte-stryking, søljepuss og annen 17. mai-prepping. Jeg sto i rød «hold in»-strømpebukse – (et allerede vanskelig plagg, i en enda vanskeligere farge) og hadde akkurat avdekket at den hadde raknet fra foten og langt opp på låret. Vi er nemlig en hel venninnegjeng i bunad – med et par hederlige unntak. Den ene av oss svinger såpass mye i vekt at det avgjør hvorvidt det blir en stakk-feiring eller ei, mens den andre er prinsipielt imot i å pynte seg i et antrekk som per definisjon bryter med alt hun står for estetisk. Hun har altså bunad. Nekter å bruke den. I stedet bruker hun 17. mai til å skamløst «outshine» resten av venninnegjengen som står og pruster og ringler i ull og sølv, mens hun selv velger noe tettsittende og flatterende hvert eneste år. Nå lekset hun opp fordelene ved å la nasjonaldrakten henge – og det overfor meg, en bunadskledd tradisjonalist som egentlig hadde følt meg helt fin helt til hun påpekte, som sant var, at bunaden ga selv den smekreste treningsblogger 7-8 kosekilo rundt hoftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer